/Otvoren novi Reto centar u Vinkovcima – fokus na probleme ovisnosti

Otvoren novi Reto centar u Vinkovcima – fokus na probleme ovisnosti

Počekom kolovoza u Vinkovcima je otvoren Reto centar koji radi kao udruga za savjetovanje na adresi Alojzija Stepinca 43, Vinkovačko Novo Selo. Na istoj adresi nalazi se trgovina rabljenog i novog namještaja koji proizvode štićenici centra.

Reto centar nije samo zajednica koja pomaže pojedincima u borbi protiv ovisnosti. To je humanitarna institucija koja svojim djelovanjem pridonosi obrazovanju lokalne zajednice u kojoj djeluje te senzibilizira javnost za potrebe i probleme određenih društvenih slojeva. Potiče širu zajednicu na humanost, suradnju i empatiju, piše Glas Slavonije.

“Ovim poslom nas četvero želimo se financirati da bismo se mogli posvetiti svom primarnom poslu, odnosno savjetovanju u problemima ovisnosti i pomoći drugim ranjivim skupinama. Živeći prema kršćanskom svjetonazoru te oslonjeni na riječ Božju koja je promijenila naše živote i ispunjeni zahvalnošću prema Spasitelju, želimo doprijeti do ljudi u potrebi.,

Ovim putem pozivamo sve Vinkovčane, naravno, i one iz okolnih mjesta da dođu i posjete nas. Radno vrijeme trgovine svakim je radnim danom od 9 do 17 sati, a subotom od 9 do 13 sati. Savjetovanje u udruzi obavlja se uz dogovor na telefone: 032/617-661 i 095/5122-441. Kupnjom u našoj trgovini pomažete u borbi protiv pošasti današnjice – ovisnosti o drogi, alkoholu i kocki”, rekao je Boris Biber iz Reto centra u Vinkovcima. 

Dodajmo da je “Reto centar – Prijatelji nade” kršćanski centar za liječenje i rehabilitaciju ovisnosti o drogama, alkoholu, tabletama i sl, u potpunosti besplatan.

Centar je započeo svoj rad u Španjolskoj 1985. godine, a u Republici Hrvatskoj je započeo s radom 1993. godine i trenutno ima desetak kuća koje se, uz Vinkovce, nalaze na području Splita i Zagreba.

bkk/gs

Foto: retocentar.hr