/Petar ima sindrom Down, a radit će u ugostiteljstvu: ‘Dočekali su ga širom otvorenih ruku i s veseljem’

Petar ima sindrom Down, a radit će u ugostiteljstvu: ‘Dočekali su ga širom otvorenih ruku i s veseljem’

Lijepe vijesti stižu iz Udruge za sindrom Down-Zagreb. Na društvenim mrežama su se pohvalili svojim članom Petrom koji je krenuo na praksu u BTA Hrvatska u zagrebačkoj zračnoj luci. Petra tamo čeka posao, ali on nije jedina osoba s Down sidromom koja se zaposlila u toj tvrtki.

“Danas je bio prvi dan prakse našeg Petra u Firmi BTA Hrvatska na Zračnoj luci. Sljedeće godine Petra tamo čeka i posao pa su ga njegovi kolege dočekali širom otvorenih ruku i sa velikim veseljem. Ovo je još jedan predivan primjer prihvaćanja u zajednici na koje bi se mnogi trebali ugledati…jer @btacroatia je prije skoro 4 godine zaposlila i našeg Ivana u jednom od svojih lokala. Hvala vam od srca”, napisala je Natalija Belošević, predsjednica Udruge na Facebook stranici.

“Bravo, čestitke Petru, roditeljima, osviještenoj firmi!” i “Svaka čast svima”, samo su neki od pozitivnih komentara na ovu lijepu vijest.

Podsjetimo, Udruga za sindrom Down iz Zagreba je još u travnju 2019. godine na društvenim mrežama s velikim ponosom predstavila svog člana Ivana koji je počeo s radom u zagrebačkoj Zračnoj luci Franjo Tuđman u ugostiteljstvu BTA.

„S ponosom vam predstavljamo našeg Ivana koji je prije par dana počeo raditi u zagrebačkoj Zračnoj luci Franjo Tuđman u ugostiteljstvu BTA koji su u suradnji sa našom Udrugom zaposlili našeg prvog downića. Pa ako se nađete tamo, dođite i popijte kavu u Cakes&bakes BTA Hrvatska. Hvala svim divnim ljudima u BTA što su nam pružili takvu priliku i zaposlili nas“, napisali su tada u objavi.

mšm

Foto: Facebook/Udruge za sindrom Down-Zagreb.