/PLEMENIT CILJ Nududu – humanitarni projekt u sklopu organizacije Marijini obroci

PLEMENIT CILJ Nududu – humanitarni projekt u sklopu organizacije Marijini obroci

Marijini obroci, humanitarna je organizacija koja uspostavlja program prehrane u školama. Njihova vizija je da svako dijete prima jedan dnevni obrok na svom mjestu obrazovanja i da svi oni koji imaju više nego što im je potrebno podijele to s onima kojima nedostaju i najnužnije stvari.

Organizacija Marijini obroci je na svojoj Facebook stranici objavila da su se njihove volonterke mlade majke, odlučile aktivno uključiti prikupljajući dječju odjeću koju će nuditi za preporučene donacije.

„Ideja za humanitarni projekt Nududu javila se u travnju 2020. godine. Dok se svijet bori s pandemijom korona virusa u našim srcima je snažno odjeknula informacija da dnevno od gladi umre oko 8000 djece. Na inicijativu jedne mame okupilo se nekoliko prijateljica u želji da barem malo doprinesu smanjenju tog broja.

U dogovoru s dobrotvornom organizacijom Marijini obroci, odlučili smo svoj višak pretvoriti u kruh gladnoga.

Ovim projektom želimo se priključiti ostvarenju tog plemenitog cilja. Odatle dolazi i naš naziv nududu što znači “hrana” na jednom od beninskih jezika, Gun”, stoji u njihovoj objavi.

Kako se uključiti?

“Projekt smo zamislili tako da vam ponudimo rabljenu dječju odjeću koja je u dobrom stanju, očuvana i čista. Vi izaberete što vam od odjeće treba za vaše mališane, a iznos donacije od 66 ili 132 kn uplatite na račun humanitarne organizacije Marijini obroci. Nakon toga paket vam stiže na adresu.

Odabrali smo iznos donacije od 66 i 132 kn jer je toliko dovoljno da se jedno dijete prehrani pola ili čitavu školsku godinu”, objasnili su u svojoj objavi na Facebooku.

Priključite se ovoj lijepoj akciji na njihovoj stranici i tamo pronađite sve potrebne informacije!

Bjonda Lučić

Foto: Pixabay