/PODIŽU SVIJEST O AUTIZMU – Udruga koja širi ljubav uči kako otključati potencijale svog djeteta

PODIŽU SVIJEST O AUTIZMU – Udruga koja širi ljubav uči kako otključati potencijale svog djeteta

Udruga „Progovori autizam – širi ljubav“ organizira drugi u nizu seminar “Otključajte potencijale svog djeteta“ od 28. do 30. rujna 2019. godine u Zagrebu. Na ovoj edukaciji namijenjenoj roditeljima i stručnjacima bit će predstavljene najnovije spoznaje u „home based play therapy“ radu s djecom u autističnom spektru, a gostovat će ugledni američki edukator Sean Fitzgerald.

Udruga „Progovori autizam – širi ljubav“ osnovana je 2016. godine kako bi djeci u spektru autizma pružila mogućnost provedbe terapijskog rada kroz igru s roditeljima i educiranim volonterima.

Zbog rastuće potrebe Udruga aktivno provodi radionice podrške za roditelje djece s autizmom te planira provedbu više stručnih seminara pod nazivom “Otključajte svoje dijete“, na kojima bi vrhunski predavači prenijeli najbolju svjetsku praksu, kako roditeljima djece s autizmom, tako svim ostalim zainteresiranima.

“Autizam kod djece je izazov s kojima se susreće sve više roditelja i obrazovnih timova i za koje je još uvijek društvo nedovoljno senzibilizirano, stoga želimo pomoći u dodatnoj edukaciji hrvatskog društva o problemima s kojima se susreću djeca sa spektrom autizma, kao i njihovi roditelji i učitelji/asistenti u nastavi”, poručila je Nataša Bahun, osnivačica Udruge „Progovori autizam – širi ljubav“ i pozvala sve zainteresirane na edukaciju krajem rujna.

Više o udruzi i programu edukacije te prijavama možete vidjeti na web stranici seminara.

mšm

Foto: Udruga „Progovori autizam – širi ljubav“.