/Podržimo humanitarnu akciju ‘Nisi sama – ideš s nama’

Podržimo humanitarnu akciju ‘Nisi sama – ideš s nama’

Udruga žena oboljelih i liječenih od raka “Nismo same” najavila je novi ciklus prikupljanja dodatnih sredstava za žene koje se taksijem prevoze na terapije u zagrebačke bolnice. Humanitarnoj akciji “Nisi sama – ideš s nama” mogu se pridružiti svi građani, i to od 2. prosinca do 4. veljače kada se obilježava Međunarodni dan borbe protiv raka. Kako bi drugo izdanje ove humanitarne akcije bilo odjeveno u novo ruho zaslužan je Zoran Aragović, vlasnik brenda BiteMyStyle fashion design, koji je dizajnirao nove majice, tunike i narukvice sa simbolom akcije.

Akciju su među prvima podržale korisnice programa i volonteri projekta, a pridružile su im se i Renata Končić Minea, Lorena Nosić, Lea Mijatović, Pamela Ramljak, Lara Larissa Antić i Kristina Vukas.

„Na vlastitom iskustvu uvidjela sam da prijevoz na kemoterapiju može biti veliki problem. Upoznala sam mnoge žene koje su na kemoterapiju morale odlaziti javnim prijevozom, a samo jedan kašalj može biti poguban po već vidno oslabljen organizam. Otuda je i nastao ovaj projekt“, prisjetila se Ivana Kalogjera, predsjednica udruge Nismo same.

Dodala je kako je tijekom proljeća, kada je održana kampanja u suradnji sa Zakladom Solidarna, u manje od mjesec dana prikupljeno više od 120 tisuća kuna. Projekt je krenuo 14. ožujka, a od tada do danas svakodnevno pet do deset žena o koristi besplatan prijevoz Radio Taxijem Zagreb tijekom kemoterapija.

Važno je prikupiti što više sredstava, a svi koji žele podržati projekt mogu se pridružiti kupovinom majice u iznosu od 120 kuna, čime doniraju jednu povratnu vožnju taksijem, tunike po cijeni od 150 kuna ili narukvice za 30 kuna. Majice se mogu naručiti putem e-maila info@nismosame.com, Facebook stranice udruge ili kupiti izravno na štandu Udruge u Avenue Mallu od 20. do 24. prosinca.

Projekt Nisi sama – ideš s nama pokrenut je uz podršku Zaklade Solidarna, a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba te brojnih partnera. Donaciju je moguće uplatiti na račun udruge (IBAN: HR5524020061500066693) ili putem barkoda.

mšm

Foto: Nisi sama