/Pogledajte inspirativan video udruge ‘Nismo same’

Pogledajte inspirativan video udruge ‘Nismo same’

‘Nismo same’ stranica je za podršku ženama koje su pobijedile malignu bolest ili se liječe od nje. Na društvenim mrežama podijelili su inspirativan video u kojem podsjećaju na njihove autorice i citate iz njihovih životnih priča. Video je nastao povodom prvog rođendana ‘Nismo same’.

“Danas uživajte uz motivacijske poruke iz priča koje su za Nismo same napisale naše hrabre autorice: Anita Crnjac, Danijela Novak, Enisaa Zulović i Zdenka Dvojković. Puno hvala našoj dragoj Ljiljana Pranjić na pomoći u realizaciji ovog videa”, stoji na Facebook stranici Nismo same.

Donosimo neke od citata iz videa, koji možete pogledati ovdje.

“Ja sam se totalno promijenila, mislim na svoju osobnost. Nije me briga što tko misli, priča i na koji me način gleda. Nije mi važno jesam li im draga ili nisam. Ono sam što jesam, zadovoljna sobom, baš takvom kakva sam sada.” (Zdenka Dvojković)

“Želim živjeti, želim se boriti, želim toliko toga još lijepoga doživjeti. Želim svom sinu još dugo biti majka”. (Danijela Novak)

“Više nisam bila ona ista žena kao prije bolesti. No, onda sam shvatila da sam sebi lijepa i bitna i takva kakva jesam”. (Anita Crnjac)

‘Nismo same’ poruka je i drugim oboljelim ženama da u svojoj borbi nisu usamljene, pa će na ovim stranicama moći pronaći priče drugih žena i ostale sadržaje koji će ih u toj borbi, ohrabriti. Riječi su to Ivane Kalogjere, osnivačice udruge Nismo same, koja pruža podršku i pomoć ženama oboljelima od karcinoma.

Podsjetimo, Ivana Kalogjera se na osnivanje udruge odlučila nakon što se i sama suočila s karcinomom dojke. Svjedočeći iz prve ruke tome koliko je ženama i majkama teško samima prolaziti kroz proces kemoterapije i liječenja, Ivana je odlučila pomoći im koliko god može. U sklopu udruge pokrenula je i inicijativu ‘Nisi sama – ideš s nama!’, čiji je cilj oboljelim ženama koje odlaze na kemoterapiju osigurati besplatan prijevoz taksijem.

mšm/FB