/‘POKAŽIMO VELIKO SRCE’ Klinika za pedijatriju KBC-a Zagreb treba dječje knjige, slikovnice i bojanke

‘POKAŽIMO VELIKO SRCE’ Klinika za pedijatriju KBC-a Zagreb treba dječje knjige, slikovnice i bojanke

Akcija prikupljanja plišanih igračaka za djecu na Klinici za pedijatriju Kliničkog bolničkog centra Zagreb, već duže donosi osmijehe na lica malih bolesnika koji se tamo liječe. Pokrenula ju je magistra sestrinstva KBC-a Zagreb, sestra Bernardica Pavlić Pračić, a u sklopu nje svaki mališan koji dođe na pregled dobije na poklon doniranu plišanu igračku. Sada poziva građane da im pomognu prikupiti dječje slikovnice, stripove i bojanke.

“Akcija darivanja svakog djeteta na trijaži imala je dobar odjek među roditeljima iz cijele Hrvatske, stoga pristizanje poklona nije prestajalo”, rekla je sestra Pavlić Pračić za miss7mama.24sata. Dodala je kako je plišana igračka postala magnet od koje se dijete koje je uzme kući ne odvaja od nje bez obzira na veliki izbor igračaka koji posjeduju.

Biblioteka im je prazna

Mala biblioteka Klinike za pedijatriju KBC-a Zagreb je prazna. Sestra Pavlić Pračić je stoga na Facebooku odlučila zamoliti sve koji imaju viška dječjih slikovnica, stripova i bojanki da ih doniraju njihovom dječjem Šarenom ulazu.

“Isporuke isključivo dostavnim službama ili osobno na Šareni ulaz radnim danom od 10 do 14 sati. Velike donacije ustanova uz prethodnu najavu na e-mail bernardica.pracic@kbc-zagreb.hr”, stoji u objavi.

Ljudi iz cijele Hrvatske već su pokazali veliko srce, a organizatorica inicijative je zahvalila svim dosadašnjim donatorima koji su vratili osmijehe na dječja lica, u ponekad teškim okolnostima. 

“Molim vas da ne šaljete prljave, flekave, poderane i neumotane plišane igračke. Knjige i ostale igračke dezinficirati i po potrebi također umotati. Ne mora biti celofan, može i plastična vrećica zavezana prigodnom vezicom. Napišite poruke djeci na svaki paketić. Veće količine molim dostaviti u kartonskim kutijama, izbjegavajte vreće, a pogotovo crne. Za sve nejasnoće slobodno pošaljite upit prije dostave. Svi upiti na mail, molim pričekajte odgovor jer mi se stvara velika gužva. Ovo je veseli dječji šareni ulaz i neka bude veselo i opušteno. Hvala vam na velikom odazivu i suradnji”, napisala je sestra Bernardica na Faceboku.

mšm/miss7mama

Foto: Facebook