/‘POMOĆ OTVORENA SVIMA’ Zagrebačka župa djeci pomaže besplatnim online instrukcijama

‘POMOĆ OTVORENA SVIMA’ Zagrebačka župa djeci pomaže besplatnim online instrukcijama

Župa Duha Svetoga na zagrebačkom Jarunu od prošlog tjedna započela je s besplatnim online instrukcijama. 

Instrukcije na zagrebačkom Jarunu za osnovnoškolsku i srednjoškolsku djecu traju već godinama. Novost je forma: instrukcije osobnoga i fizičkoga susreta kroz radni tjedan u večernjim satima preselile su se na internet s obzirom na okolnosti pandemije korona virusa.

Voditelj oratorija u župi Duha Svetoga na zagrebačkom Jarunu don Mario Bobić ističe kako se instrukcije održavaju svake večeri od ponedjeljka do četvrtka od 19:30 do 21 sat.

“Velik broj djece iz okolnih župa dolaze i traže pomoć od studenata volontera. Instrukcije su besplatne i tako pomažemo onima koji su slabijega imovinskog stanja”, rekao je don Mario za Hrvatsku katoličku mrežu i naglasio kako je pomoć otvorena svima.

“U učenicima vidimo ogroman potencijal. Nastojimo salezijanskim pristupom prenijeti don Boscov duh najprije volonterima te im usaditi ljubav prema mladima”, kaže don Mario te svjedoči kako ne čine razlike među djecom glede vjeroispovijesti.

Roditelji su zahvalni i u načelu podržavaju tu inicijativu.

“Nastojimo pristupati ne samo u rješavanju problema, nego djeci pomoći kako razmišljati, kako sami svladavati probleme, kako otkriti i primijeniti darove i talente koje imaju. Cilj je da djeca sama nauče učiti i sami svladavati probleme”, naglašava.

mšm/hkm

Foto: Facebook / Sveta Mati Slobode-župa Duha Svetoga