/POMOZI I TI! Petra Rundek mora u London na operaciju glaukoma, to je neponovljiva prilika da spasi i sačuva ostatak vida

POMOZI I TI! Petra Rundek mora u London na operaciju glaukoma, to je neponovljiva prilika da spasi i sačuva ostatak vida

Petra Nikola Rundek, mladi su bračni par iz Zagreba. Njihova posljednja objava na Facebooku privukla je pažnju javnosti jer je Petra napokon dobila dugoočekivani termin operacije u Londonu i na put mora krenuti već ovaj tjedan. To inače nije lako, a uz pandemijske uvjete situacija je dodatno otežana. Budimo ljudi i pomozimo onoliko koliko možemo!

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Dragi moji prijatelji, poznanici, FB znanci, suradnici i ostali!

Molim, primite ovaj status na znanje, jer je jako važan, možda i najvažniji od kada pišem statuse na društvenim mrežama!

Moja supruga Petra konačno je dobila toliko dugo očekivani termin operacije vida (glaukoma) u Londonu i na put mora već ovoga tjedna! S obzirom da je sve dugo bilo na čekanju i višestruko odgađano zbog pandemije, termin smo objeručke prihvatili, mada imamo malo vremena da osiguramo sve potrebno za njen put i boravak u Londonu.

Zakazani termin operacije je 9. lipnja. Prije nje slijedi desetodnevna izolacija koju zahtijeva Velika Britanija, Covid testiranja, nekoliko pregleda i predoperativne pripreme.

Sam boravak u Londonu, ovisno o oporavku, postoprativnim pregledima i terapiji, mogao bi trajati čak dva mjeseca!

Ne bojimo se ničega i ništa nas neće pokolebati; skupit ćemo se, organizirati, povezati, prekrojiti planove, što god bude potrebno, samo da uspije, ali ne možemo ovo sami financijski pokriti.

I zato trebamo vašu pomoć! Jer nas je život naučio što znači snaga podrške i zajedništva!

Iako će HZZO platiti jedan dio troškova, ostaje nam još poprilična i nama nedostižna svota koju moramo samostalno izdvojiti.

Kada zbrojimo sve troškove: testove, prijevod nalaza, smještaj, prehranu, postoperativne preglede i lijekove, avionske karte za Petru i njenu pratnju koja će se morati izmjenjivati za vrijeme boravka u Londonu, dobivamo iznos od 110 000 kuna!

U tu svrhu pokrenuo sam humanitarnu akciju ‘Petrino liječenje u Londonu’ koja je prijavljena i prihvaćena u Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom u Zagrebu.

Ovim vas putem od srca molim da se pridružite u ovoj humanitarnoj kampanji jer je to jedinstvena i neponovljiva prilika da se spasi i sačuva ostatak Petrinog vida.

Neizmjerno HVALA svima koji će odvojiti koliko mogu i donirati, kao i onima koji će podijeliti ove informacije kako bi one stigle do što većeg broja ljudi!

Nikola Rundek

IBAN račun:

HR4923400093113381769

Privredna banka Zagreb

SWIFT: PBZGHR2X

Model: 99

(neke banke traže da se upiše model 00 i kao poziv na broj tekući datum npr. 17052021)

Opis plaćanja: Petrino liječenje u Londonu

Opis slike: Naša zajednička fotografija s natpisom humanitarne akcije, logotip humanitarne akcije Gradskog ureda i kod za lakšu uplatu“, stoji u opisu na Facebooku.

bl

Foto: Facebook