/‘PRED SVEČANE ZAVJETE’ Franjevački bogoslovi u radu i druženju s korisnicima Pučke kuhinje

‘PRED SVEČANE ZAVJETE’ Franjevački bogoslovi u radu i druženju s korisnicima Pučke kuhinje

Dvadesetpetorica franjevačkih bogoslova iz više franjevačkih provincija dijelili su 18. kolovoza hranu korisnicima Pučke kuhinje na Svetom Duhu i s njima se zadržali u razgovoru. To je važan dio njihove neposredne priprave za svečane zavjete, piše IKA.

Voditelj formacije fra Stjepan Brčina za Hrvatski katolički radio je rekao: “Ovdje su dvadesetpetorica franjevačkih bogoslova koji se spremaju za doživotne ili svečane zavjete. U sklopu tih priprema tu su franjevci iz cijele franjevačke obitelji iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, ali i dvojica fratara iz Konga. Ta priprema ili, kako neki redovnici kažu, drugi novicijat, sastoji se od četiri intenzivna tjedna formacije.”

“Dva smo tjedna već proveli na Cresu, treći tjedan smo ovdje u Zagrebu i završavamo s duhovnim vježbama. Priprema se sastoji od svih franjevačkih tema, obrađivanja naših zavjeta, pastoralnih tema, ali uključen je i ovaj karitativni dio. Poznato je da sve franjevačke obitelji manje-više imaju barem jednu pučku kuhinju ili Kruh sv. Antuna, tako da ove mlade bogoslove želimo spremiti da kroz formaciju dobiju i taj osjećaj za najpotrebnije.

Među korisnicima Pučke kuhinje već duže vrijeme je i Marijan Trbušić: “U rujnu će biti punih šesnaest godina kako dolazim svaki dan. Da nema toga, ne znam kako bih. Živim od socijalne pomoći, od 920 kuna, a imam tri sina. Supruga mi je, nažalost, preminula prije godinu dana. Borimo se, nema nam druge. Kad čovjek dođe ovamo, ne može ostati gladan i žedan. Hrana je stvarno jako dobra, ima mesa, voća i povrća i svi se trude koliko mogu. Svim djelatnicima, sa ravnateljem na čelu, stvarno svaka čast!”

bl/IKA

Foto: Pixabay ilustracija