/Premijera na utakmici Dinamo – CSKA: Online audio deskripcija za slijepe i slabovidne navijače

Premijera na utakmici Dinamo – CSKA: Online audio deskripcija za slijepe i slabovidne navijače

GNK Dinamo premijerno će na utakmici 6. kola UEFA Europa lige Dinamo – CSKA Moskva organizirati online audio deskripciju utakmice za slijepe i slabovidne navijače.

U doba epidemije COVID-19 te u situaciji kada se utakmice zbog propisanih epidemioloških i zdravstvenih mjera odigravaju bez gledatelja na nogometnim stadionima, Dinamo je odlučio slijepim i slabovidnim navijačima te ostalim ljubiteljima nogometa za kraj grupne faze europskog natjecanja omogućiti praćenje utakmice putem live audio prijenosa.

Klub poziva sve zainteresirane da poslušaju prijenos na Dinamovom YouTube kanalu u četvrtak, 10. prosinca s početkom u 20.50 sati. Snimka će biti dostupna za slušanje i nakon utakmice.

GNK Dinamo uputio je zamolbu UEFA-i za provedbu ove aktivnosti na posljednjoj utakmici Europa lige ove godine, a iako to nije uobičajena praksa na utakmicama europske organizacije, nakon detaljnog pojašnjenja projekta i dogovora o provedbi UEFA je klubu dala zeleno svjetlo i posebno odobrenje za audio deskripciju utakmice Dinamo – CSKA Moskva.

Komentatori će biti Igor Gabor i Branimir Šutalo koji će se u prijenos uključiti uživo sa stadiona Maksimir.

bl

Foto: Unsplash