/Postanite volonter u ‘Slatkom servisu’ i pomozite djeci!

Postanite volonter u ‘Slatkom servisu’ i pomozite djeci!

Otvorene su prijave za volontiranje u udruzi 3L koja skrbi za djecu s posebnim zdravstvenim potrebama, točnije dijabetesom tipa 1. Udruga poziva i roditelje oboljele djece da se jave ako im treba volonterska pomoć. Za projekt pod nazivom ‘Slatki servis’ traži se 20 volontera koji bi 20 sati mjesečno proveli u druženju pomažući djeci s tom bolesti.

Dijabetes tipa 1 kod djece zahtjeva 24 -satni nadzor odraslih. Projekt financijski podržava Grad Zagreb i Ministarstvo zdravstva, a ugovorom s volonterom svi troškovi boravka s djetetom u aktivnostima ili smještaju osigurani su. Traži se samo vaše vrijeme i veliko srce.

‘Slatki servis’ obiteljima djece oboljele od dijabetesa tipa 1 nudi podršku s pažnjom odabranih i educiranih volontera. Podrška je individualna i cilj je ostvariti 20 sati podrške mjesečno. Voditeljica projekta u suradnji sa stručnom suradnicom uparuje volontere s obiteljima po prioritetu potreba djeteta (karakteru, prioritet tipa podrške, vrijeme  – prema informacijama volontera i obitelji). Vrijeme i mjesto podrške individualno zatim definiraju roditelji s volonterima. Cilj dogovora roditelji/volonter je uklopiti podršku u dnevnu rutinu, odnosno da volonter preuzme brigu u određeno vrijeme za redovne aktivnosti djeteta. Cilj programa je pomoći djetetu u osamostaljenju i s druge strane vratiti im dio djetinjstva, odnosno “pridržati malo” teret dijabetesa, stoji u Facebook objavi Udruge.

Uvjeta za kandidate za volontiranje nema mnogo. Traže se odgovorne, hrabre osobe s voljom i željom za učenje i pružanje podrške djetetu, odnosno obitelji. Prethodno iskustvo, vještine i znanja nisu uvjet. Opis posla i link za prijavu molimo pronađite ovdje.

Udruga za skrb o djeci s posebnim zdravstvenim potrebama »3L« pokrenuta je zbog uviđanja nedostatka dostupnih informacija, sadržaja, povezanosti, svijesti o potrebama i nedostatku sustavne i civilne podrške roditeljima i djeci. Skraćeni naziv 3L označava osnovne vrijednosti koje Udruga promiče: Love, Live, Life. Uz brojne aktivnosti u udruzi se provodi i program ‘Slatki servis’ koji je u suradnji sa stručnim suradnicima pokrenut još krajem 2016. godine.

‘Prijave za Slatki servis su otvorene i naš cilj je do 10. listopada 2018. godine oformiti novu optimalnu grupu volontera, odnosno do novih 20 volontera što je maksimalni broj vezan za mogućnost kvalitetne edukacije. Edukacije planiramo vikendima u drugoj polovici listopada i studenom. S nestrpljenjem isčekujemo vaše prijave i veselimo se suradnji!’, stoji na stranicama Udruge.

mšm

Foto: FB