/Učenici na dirljiv način podržali akciju “Nisi sama – ideš s nama!”

Učenici na dirljiv način podržali akciju “Nisi sama – ideš s nama!”

U manje od mjesec dana, točnije od 2. prosinca kada je krenuo novi krug humanitarne akcije, za projekt prijevoza žena na kemoterapiju “Nisi sama – ideš s nama!” prikupljeno je dodatnih 68.429,55 kuna. To je novih 1.069 besplatnih vožnji taksijem na terapiju za žene oboljele od raka. Taksi će tako najmanje 534 puta ispred kućnog praga dočekati desetke žena oboljelih od raka koje koriste ovu uslugu, odvest će ih na terapiju u neku od zagrebačkih bolnica i po završetku terapije vratiti kući. Iz udruge Nismo same ističu kako ih je posebno dirnula foto poruka koju su im iz Splita poslali učenici 1. c razreda Elektrotehničke škole i njihova razrednica Ivana Mihovilović Krce.

O tome koliko ovakva vrsta podrške znači samim korisnicama projekta, od kojih mnoge žive same u vrlo teškim uvjetima, najbolje govore njihova dirljiva pisma zahvale. U udruzi Nismo same posebno ih veseli  energija koja se isplela oko ovog projekta, a koja se posebno osjetila od 20. do 24. prosinca kod volontera na štandu Udruge u Avenue Mallu.

“Posjetilo nas je puno ljudi, a neki od njih svojim su nas reakcijama dirnuli do suza. Gospođa Nikolina dva je puta posjetila naš štand kako bi kupila najveću „Nisi sama – ideš s nama!“ majicu s potpisom Zorana Aragovića, i to za svog supruga. On će, rekla nam je i sve nas pritom rasplakala, u toj majici držati predavanje studentima, a sve u spomen na zajedničku prijateljicu koja je lani preminula od raka dojke”, piše Nismo same.

Jedan se mladić, dodaju, doslovce rasplakao kada je čuo da je sliku anđela koju je odlučio kupiti nacrtala žena koja je pobijedila rak. Jedna je malena djevojčica donijela 100 kuna. Rekla je da taj novac za projekt šalje njezina mama. Dvoje mladih fotografiralo se na štandu, i to za svoju mamu.

“Za sve koji su nas posjetili i donirali jedna važna informacija: na štandu smo prikupili 20.033,55 kuna! Hvala vam na tome, a hvala i Avenue Mallu koji nam je besplatno ustupio štand kako bi svaka kuna koju ste izdvojili ostala za naš projekt. Hvala i Gradu Zagrebu koji je pokrio većinu troškova naše kampanje i gospođi Romani Galić pročelnici Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, koja nas je podržala i osobno kupnjom božićnih poklona na našem štandu. Hvala i vama kojima smo majice, tunike i narukvice BiteMyStyle fashion design slali poštom, a koji ste nam pisali iz svih krajeva Hrvatske i pružili nam podršku. Vaše dirljive poruke stizale su od Dubrovnika, Pelješca do Vukovara. Toliko ljubavi i emocija doista nismo očekivali”, priopćili su iz Udruge.

Posebno ih je dirnula foto poruka koju su im iz Splita poslali učenici 1. c razreda Elektrotehničke škole i njihova razrednica Ivana Mihovilović Krce. Razred čine samo mladići koji su u znak potpore svojoj razrednici, koja je i sama preboljela rak dojke, i projektu “Nisi sama – ideš s nama!”, za Božić prikupili 900 kuna, a podržali su projekt i zajedničkom fotografijom. Natpis „Nisi sama – ideš s nama!“ izradili su sami, na satu razrednika na kojem su vrlo zrelo razgovarali o bolesti koja se može dogoditi svakome.

“Često mi se u sjećanje vrati trenutak kada sam u vrijeme terapija stupila u školu, s perikom, natečena, bez trepavica i s nazovi obrvama. Stala sam pred hrpu tinejdžera… Sjećam se svoje treme i nelagode, no još se više sjećam njihovih lijepih, zrelih reakcija”, napisala je profesorica Mihovilović Krce te dodala kako i dalje želi samo jedno: odgajati tako divne male – velike ljude.

Podsjećamo, projekt možete podržati i dalje kupnjom majice (120 kuna), tunike (150 kuna) ili narukvice (30 kuna) s potpisom Zorana Aragovića, vlasnika brenda BiteMyStyle fashion design. Sve proizvode možete naručiti putem e-maila info@nismosame.com ili Facebook stranice udruge.

Humanitarna akcija traje do 4. veljače do kada možete donirati uplatom na račun (IBAN: HR5524020061500066693) ili putem barkoda.

mšm

Foto: Nismo same