/Projekt ‘Želimo vježbati vid’ provode i Splićani

Projekt ‘Želimo vježbati vid’ provode i Splićani

Udruga ‘… i djeci s ljubavlju’ iz Rijeke, u ulozi nositelja i inicijatora nacionalnog projekta ‘Želimo vježbati vid’, potpisala je u Splitu partnerstvo s Hrvatskom udrugom slabovidnih ‘Vidim’ iz Splita.

Nacionalni projekt ‘Želimo vježbati vid’ održava se pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, a podršku projektu dali su i Ministarstvo zdravstva te Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, kao i KBC Rijeka te NZZJZ Rijeka, piše Novi list.

“Širenjem i djelovanje diljem Hrvatske sukladno zacrtanim ciljevima projekta proširili smo svoju aktivnost nacionalnog projekta ‘Želimo vježbati vid’ na Splitsko-dalmatinsko područje, za koju je nadležni partner, odnosno koordinator Hrvatska udruga slabovidnih ‘Vidim’. U daljnjem djelovanju, u želji za postizanjem ciljeva i senzibilizacijom javnosti uključit ćemo osobe iz javnog i društvenog života, sportaše, glazbenike i druge. Podršku projektu pružili su i prvi hrvatski vratar Hrvatske nogometne reprezentacije Danijel Subašić, kao i prva hrvatska sanjkašica Daria Obratov. Prva sljedeća aktivnost na jesen je sudjelovanje sportskih skupina iz Splitsko-dalmatinske županije u fotografiranju i kreiranju kalendara za 2019. godinu, a u svrhu senzibiliziranje šire javnosti”, istaknuto je prilikom potpisivanja ugovora.

Udruga ‘… i djeci s ljubavlju’ na ovaj način nastavlja s projektom koji je pokrenula u Rijeci 2017. godine – ‘Želimo vježbati vid’. Kako ističu u Udruzi, cilj projekta je podizanje svijesti, edukacija građana, senzibilizacija društva i javnosti o važnosti vida, problemima s kojima se susreću roditelji djece s poteškoćama vida, kao i sama djeca te problematika slabovidne djece.

mšm/Novi list