/‘PROZOR ŽIVOTA’ Djevojčica Zuzia već je 18. dijete koje su spasile poljske časne sestre

‘PROZOR ŽIVOTA’ Djevojčica Zuzia već je 18. dijete koje su spasile poljske časne sestre

Nekoliko minuta nakon pet sati ujutro, 24. kolovoza, poljske sestre franjevke iz Marijine obitelji u Varšavi su pronašle su na “Prozoru života” malenu, tek rođenu djevojčicu. Uz novorođenče bio je i paprić na kojem je bilo pisano kako je djevojčica, koju su sestre spontano prozvale “Zuzia“, rođena tog istog dana u tri sata ujutro, piše Varšavska nadbiskupija, a prenosi HKM.

“Prozor života” nalazi se na ulici Hoża u Varšavi, u samostanu sestara franjevki iz Marijine obitelji. Kako navodi s. Anna Uberman, Zuzia je već 18. dijete koje je ostalo na “Prozoru života”, koji postoji već 12 godina te je napravljen kako bi roditelji anonimno mogli ostaviti svoju bebu za koju se, iz bilo kojega razloga, ne mogu brinuti.

“Sestre su odmah – u skladu s postupcima – pozvale hitnu pomoć i policiju. Djevojčica je bila odjevena, vrlo čista, prema liječnicima iz hitne pomoći te zdrava”, rekla je za nadbiskupiju s. Anna. Dijete je odvedeno u bolnicu Sv. Obitelji u Varšavi.

Prozor, koji je u Poljskoj drugo takvo mjesto, posvetio je 6. prosinca 2008. nadbiskup Kazimierz Nycz. Sestre koje se brinu o njemu jednom mjesečno u svojoj samostanskoj kapeli posebno mole za djecu koju pronađu, kao i za njihove biološke roditelje i usvojitelje.

bl/HKM

Foto: Pixabay