/Roditelji traže pomoć za liječenje Mareka-hrabrog lava

Roditelji traže pomoć za liječenje Mareka-hrabrog lava

Maleni Mario ima pet godina, 100-postotni je invalid, potpuno ovisan o tuđoj pomoći. Marek-hrabri lav, kako ga odmilja zovu, ima gotovo dvadeset dijagnoza, ne može samostalno disati, a njegovi roditelji bore se za svaki Marekov novi dan. Obitelj se obratila medijima jer trebaju pomoć kako bi financirali njegovo liječenje i oporavak.

„Naš Mario živi uz pomoć kisika i kanile te zahtjeva 24-satnu skrb. Živimo kao podstanari. Muž ima status njegovatelja, a mjesečno samo na lijekove i laksativ trošimo 1.000 kuna. Već se skupljalo za Marija – kupljena je medicinska oprema, no sada apel ide za osnovne troškove života”, navela je njegova majka Kristina Ujdur.

Mario je rođen carskim rezom, a treći dan života otpušten je kući kao zdrava beba. Nakon točno mjesec dana života Mariju je prestalo kucati srce, prestao je disati, a tada su nastala i brojna oštećenja, piše RTL.

Novac za malog Maria može se uplatiti na račun HR3724020063102578894 u Erste banci na ime Niko Ujdur. U svrhu uplate samo treba naznačiti da se radi o pomoći za liječenje i oporavak Marija.

mšm/rtl

Foto: FB