/‘RUN FOR DOWN’ Još je malo ostalo do utrke za osobe s Down sindromom: ‘Dođite, trčite, hodajte ili se samo družite s nama!’

‘RUN FOR DOWN’ Još je malo ostalo do utrke za osobe s Down sindromom: ‘Dođite, trčite, hodajte ili se samo družite s nama!’

Udruga sindrom Down i Atletski klub Perpetuum mobile organiziraju donatorsku utrku pod nazivom ‘Run for Down’ u nedjelju, 15. svibnja na zagrebačkom Savskom nasipu.

“Osim što želimo skupiti novac i pomoći, utrku organiziramo ne bi li naglasili važnost sporta za osobe s Down sindromom. Fizička aktivnost utječe na poboljšanje motoričkog razvoja i socijalizaciju osoba s Down sindromom”, rekao je predsjednik i glavni trener kluba Perpetuum mobile Vedran Lozanov za Jutarnji list.

Sva prikupljena sredstva biti će donirana Udruzi Down.

Na utrku su pozvani svi, ne samo trkači već i hodači, ljudi različitih dobi i fizičke spremnosti. Trčati će se ili hodati pet kilometara, a može se sudjelovati i u tri kilometra dugom nordijskom hodanju koje će voditi jedan od trenera kluba.

Nakon i za vrijeme utrke bit će razne radionice za djecu i druženje uz jabuke, pekarske slastice, prirodne sokove, a nastupiti će i plesna skupina Atomic dance factory.

Okupljanje počinje u 9 sati, pored zgrade Veslačkog kluba Zagreb u Veslačkoj 27 ili na Savskom nasipu, koji je uz samu zgradu. U 10 sati biti će kratka utrka namijenjena sudjelovanju djece s Downovim sindromom, pa organizatori mole sve sudionike da dođu nešto ranije, ne bi li podržali te malene trkače koji će trčati nekoliko stotina metara. Utrka za građane starta u 10.45. Prijaviti se može putem linka ili na licu mjesta 15.5.2022. od 9 do 10.30.

Kotizacija za sudjelovanje je 50 kuna. Moguće ju je uplatiti i online, uplatom na IBAN Udruge Down IBAN HR32 2360 0001 1016 17736, opis plaćanja: Run for Down. Krajnji rok za uplate na račun je 11.5.2022. ili na nasipu, neposredno prije utrke, od 9 do 10.30. Za kotizacije uplaćene na račun potrebno je predočiti potvrdu uplate.

Povodom utrke su se na društvenim mrežama oglasili iz Udruge za sindrom Down Zagreb te pozvali sve da im se pridruže u nedjelju.

“Još malo je ostalo do utrke “Run for Down”. Dođite trčite, hodajte ili se samo družite s nama ove nedjelje na Savskom nasipu od 9,30 sati na dalje”, napisali su na Facebooku.

mšm/jutarnji.hr

Foto: Screenshot