/Šahtar uplatio bogatu donaciju žrtvama potresa; Srna: Hrvati to nikada neće zaboraviti!

Šahtar uplatio bogatu donaciju žrtvama potresa; Srna: Hrvati to nikada neće zaboraviti!

Nije tajna da su sportaši najbolji ambasadori, a ponekad ti ambasadori na “tajnom zadatku” naprave stvari za koje javnost ne zna. Bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna poznat je kao filantrop i humanitarac, pa tako ni sada nije zažmirio na sve što se događalo u Hrvatskoj nakon potresa na Banovini.

Naime, njegov je Šahtar na čelu s predsjednikom kluba Rinatom Ahmetovom uplatio 50.000 eura za pomoć stradalima od razornog potresa na području Sisačko-moslavačke županije i u drugim pogođenim područjima, piše Večernji list.

Zahvaljuje svom klubu Srna je godinama spona između Hrvatske i Ukrajine i zbog njega Šahtar nije mogao stajati prekriženih ruku nakon razornog potresa u prosincu 2020. Šahtar je morao podržati matičnu zemlju svoga legendarnog igrača, poručili su iz toga kluba. Donacija od 50.000 eura uplaćena je na račun državnog proračuna Republike Hrvatske koji je otvoren u akciji “Pomoć za obnovu nakon potresa”.

Srna u tome ima svoje prste, ali nevoljko se hvali svojim dobročinstvima. Ipak, sada je svima poručio sljedeće:  “Moj dom i život su dvije države: Hrvatska, moja rodna zemlja, i Ukrajina. Bio sam kapetan hrvatske reprezentacije i kapetan Šahtara. Jako mi je drago zbog postupka predsjednika našeg kluba koji je donirao određeni iznos ljudima u Hrvatskoj koji su u teškoj situaciji zbog potresa u kojem su mnogi i stradali. Jako puno ljudi ostalo je bez doma, a mi znamo što znači izgubiti dom. Naš klub i predsjednik Ahmetov puno pomažu i ljudima u Ukrajini kojima također nije lako i u teškoj su situaciji, a pomažu i Hrvatskoj. Ja mu na tome duboko zahvaljujem. To nije bila moja ideja, već inicijativa kluba i mogu samo reći da mu Hrvati to nikada neće zaboraviti”.

bl/Večernji list

Foto: Matea Visković