/‘SMANJEN BROJ POBAČAJA’ Na blagdan Cvjetnice završila kampanja inicijative ’40 dana za život’

‘SMANJEN BROJ POBAČAJA’ Na blagdan Cvjetnice završila kampanja inicijative ’40 dana za život’

Sudionici kampanje “40 dana za život” od 20. dana prestali su s bdjenjima ispred svih bolnica i domova zdravlja, s obzirom na novonastalu situaciju i na preporuke Nacionalnog stožera civilne zaštite, ali su drugu polovinu kampanje bdjeli u svojim domovima, priopćili su iz ove inicijative.

“U Hrvatskoj znamo za dva spašena života od smrti pobačajem. Radi se o dvije majke koje su nakon razgovora i pomoći koju smo im pružili, odlučile zadržati svoju djecu”, rekla je Dijana Brozović, voditeljica tima za trudnice “Nisi sama” koji materijalno i duhovno brine o majkama i trudnicama i inače, a posebno u ovim teškim vremenima.

“U svijetu je do sada od osnutka kampanje spašeno više od 17.000 dječjih života, za koje se zna, a još ih je mnogo za koje zasigurno znaju samo njihove majke i Gospodin u svojoj providnosti”, poručio je predsjednik Inicijative Ante Čaljkušić. “Raduje nas i informacija da je značajno smanjen broj namjernih pobačaja i zbog novonastalih okolnosti. Zahvalni smo Gospodinu što je i ovu situaciju okrenuo na dobro.”

Do sredine kampanje ispred bolnica i domova zdravlja sudjelovalo je nešto više od 2000 molitelja, a nakon 20. dana kampanje u svojim domovima uključili su se još mnogi, a puno je gradova i povećalo svoju satnicu bdjenja pa se bdjelo i danju i noću.

Ovu je kampanju obilježila i straža sv. Josipa, sat u tjednu u kojem su bdjeli muškarci, a poseban naglasak je stavljen na program “Iscjeljenje očeva srca”, program za iscjeljenje rana izabranog i spontanog pobačaja kod očeva.

“Iščekujemo jesensku kampanju i ulaskom u svaku novu čvrsto vjerujemo da će biti posljednja jer će namjerni pobačaj u Hrvatskoj prestati”, za kraj je rekla izvršna direktorica Inicijative Petra Milković. “Na samom početku jesenske kampanje ponovno ćemo organizirati Marijansku procesiju za život te se tako predati u sigurne Gospine ruke vjerujući da će ona voditi i cijelu kampanju, i borbu za život i prestanak namjernog pobačaja.”

mšm

Foto: 40 dana za život