/Spasila tek rođenu bebu ostavljenu u košari na snijegu

Spasila tek rođenu bebu ostavljenu u košari na snijegu

Muška beba stara svega jedan dan pronađena je u petak ujutro u pletenoj košari na ulici u selu Crljenac kod Požarevca. Dječaka je promrzlog i izgladnjelog, s nepodvezanom pupčanom vrpcom, pred susjedovom ogradom pronašla mještanka Biljana Topalović.

Beba je odmah zbrinuta u Domu zdravlja u Malom Crniću, a zatim prevezena u Opću bolnicu u Požarevcu, gdje će boraviti dok brigu o njoj ne preuzme Centar za socijalni rad. Dječak je izvan životne opasnosti, a kako kažu liječnici, spašen je u posljednji trenutak od smrzavanja.

Prema riječima Biljane Topalović, mališan je jedva davao znake života kada ga je pronašla.

“Vraćala sam se od majke i ispred susjedovog dvorišta primijetila sam pletenu košaru po kojoj je već napadao snijeg. Privukla mi je pažnju jer se vidjelo da se u njoj nešto nalazi, bila je puna. Pozvala sam susjedu kao svjedokinju i kada smo htjeli vidjeti što je unutra, začuo se krik.

Maknuli smo snijeg, otkrili dekicu i opazili tek rođenu bebu, s nepodvezanom pupčanom vrpcom. Bili smo u potpunom šoku. Odmah sam pozvala policiju i Hitnu pomoć i tražila dopuštenje da pomaknem košaru ne bih li utoplila dijete, jer je vani bilo ledeno”, ispričala je za Telegraf Biljana.

Direktor Opće bolnice u Požarevcu dr. Danilo Nikolić naglašava kako je mališan za sada dobro i izvan je životne opasnosti.

mšm/telegraf

Foto: Pixabay