/SRCE HRVATSKE ZA SRCE RITE Nakon transplatacije srca, djevojčici treba vaša pomoć

SRCE HRVATSKE ZA SRCE RITE Nakon transplatacije srca, djevojčici treba vaša pomoć

Prije dvije i pol godine, tada četverogodišnja djevojčica Rita, na odjelu dječje kardiologije KBC-a Zagreb dobila je novo srce.

Djevojčici Riti Duranović bolnica je, nažalost, postala privremeni dom. Naime, zagrebački liječnici 6. siječnja 2018. uspješno su joj ugradili, prvo umjetno, mehaničko srce, a svega nekoliko sati kasnije i uspješno transplatirali kompatibilno srce koje je stiglo iz Beča.

“Našoj borbi ovdje nije kraj. Rita će najmanje godinu dana morati biti u izolaciji, a to znači da neće smjeti previše boraviti u grupi ljudi. Prima terapiju protiv odbacivanja organa i moramo je jako čuvati”, zaključila je tada Ritina majka Dina.

Upravo posljednjih dana pokrenuta je nova akcija “Rita nas treba”. Naime, djevojčica doživljava napadaje tahikardije i potreban joj je pulsni oskimetar te su obiteljski prijatelji, poznavajući obiteljsku situaciju, odlučili potražiti pomoć.

“Potaknuti pozitivnim primjerima iz naše zajednice udružimo se u prikupljanju pomoći kako bi srce djevojčice Rite s puno ljubavi kucalo snažnije za njenu obitelj, za prijatelje, za život!”, piše u Facebook objavi koju je podijelio i bivši zastupnik HDZ-a Milijan Brkić.

Za sve koji mogu i žele pomoći, sredstva možete uplatiti na račun:

Naziv banke: OTP HR0824070003205926927 Rita Duratović
Model 00 
Poziv na broj: datum kad uplaćujete svoju donaciju
Opis: Za Ritu

[ RITA NAS TREBA – ❤️ DOBRIH LJUDI ZA RITINO ❤ ]Djevojčici Riti je 6. siječnja 2018. godine na KBC-u Rebro uspješno…

Objavljuje Milijan BrkićČetvrtak, 10. rujna 2020.

bkk/bl

Foto: Screenshot/Facebook/Unsplash