/‘SRCEM ZA IVANA’ Pomozimo petogodišnjaku da dobije aparat koji olakšava disanje

‘SRCEM ZA IVANA’ Pomozimo petogodišnjaku da dobije aparat koji olakšava disanje

Maleni Ivano (5) iz Zagreba ima cerebralnu paralizu, akutni bronhitis, akutnu infekciju gornjih dišnih puteva, mikrocefaliju. Ono što je Ivanu sada najpotrebnije u borbi za vlastiti život jest aparat koji bi mu olakšao disanje. Stoga njegova obitelj moli dobre ljude za pomoć pri kupnji ovog skupog aparata.

Ivanova majka Kristina Kukec pokrenula je humanitarnu akciju ‘Srcem za Ivana’ radi prikupljanja 110 tisuća kuna, kako bi se što prije kupio aparat za olakšavanje disanje njezinu petogodišnjem sinu Ivanu koji boluje od iznimno rijetke bolesti RAB11B, zbog čega ima učestale infekcije dišnih puteva te bronhoopstrukciju, prenosi inPORTAL.

“S njegova navršena dva mjeseca života doktori su ustanovili da neurološki odstupa u razvoju i tada je krenula naša borba kroz život i za život. Do sada su mu ustanovili 22 dijagnoze “, rekla je mama Kristina Kukec, a objavio Splitski dnevnik.

Majka je pojasnila o kakvom je aparatu riječ i na koji će način pomoći njezinom sinu te pozvala dobre ljude da se odazovu akciji.

“Aparat koji nam je jako važan zove se Vest pročišćivač dišnih puteva, a svojim vibrirajućim potiscima odljepljuje šlajm iz pluća te djetetu oslobađa dišne puteve pa samim time olakšava i disanje. Molimo sve dobre ljude da se uključe u humanitarnu akciju ‘Srcem za Ivana'”, poručila je mama Kristina.

Uplate donacija mogu se izvršiti na broj računa za posebne namjere:

IBAN-HR7323600003513339638

BIC-ZABAHR2X na ime Kristina Kukec.

Podsjetimo, ovih je dana uspješno završena slična akcija za malenog Matiju iz Zagreba koja je bila objavljena na Facebook stranici Matija i prijatelj Down.

Matija već koristi isti aparat koji mu pomaže da bolje diše, a njegova majka se zahvalila na pomoći putem društvenih mreža te pozvala dobre ljude da pomognu Ivanu, posebice one koji nisu stigli uplatiti novac za Matiju. Ivanu, kaže, nedostaje još samo 4.000 kuna.

“Hvala dragi ljudi na svemu. Novac je prikupuljen. Niže dolje postavila sam post o malenom Ivanu. Ivanova humanitarna akcija traje jos nešto manje od mjesec dana i fali mu još 4000 kn da bi mogao kupiti isti ovakav drenažni uređaj Vest. Mnogi ste se javili u porukama kako vam je žao jer niste stigli uplatiti za Matiju. Uplatite taj novac za malog Ivana”, napisala je na Facebook stranici Matija i prijatelj Down.

mšm/inportal

Foto: FB (Matija i prijatelj Down)