/‘DONATORSKA MISIJA’ Poznati glazbenici pomažu obnovu Hrvatskog glazbenog zavoda stradalog u potresu

‘DONATORSKA MISIJA’ Poznati glazbenici pomažu obnovu Hrvatskog glazbenog zavoda stradalog u potresu

Sjajni glazbenici Tihomir Hojsak na kontrabasu i Filip Novosel na tamburi već godinama oduševljavaju svojim jedinstvenim spojem tradicionalnog i suvremenog. Svojim virtuoznim izvedbama Hojsak&Novosel osvajaju vrhove svjetske jazz scene, pokazujući pritom svo bogatstvo hrvatske tradicijske glazbe koja je duboko ukorijenjena u njihovom umjetničkom izričaju. Album Traditional Songbook novi je uradak ovog talentiranog dvojca i biti će promoviran 16. listopada na donatorskom koncertu u Velikoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda.

„Hrvatski glazbeni zavod ima posebno mjesto u našim srcima. Dva mjeseca prije zagrebačkog potresa održali smo donatorski koncert za opremanje Velike dvorane pod pokroviteljstvom tvrtke GDi na kojem je uz nas nastupio Vlatko Stefanovski. Sada HGZ kreće u veliku obnovu i imamo iskrenu potrebu ponovno dati svoj doprinos najstarijoj glazbenoj instituciji,“ kažu Filip Novosel i Tihomir Hojsak.

Nastupom u HGZ-u, svoj doprinos ovoj hvalevrijednoj akciji dati će i naši proslavljeni rokeri Neno Belan i Pero Galić koji su surađivali na albumu Traditional Songbook i dali svoj prepoznatljivi pečat tradicijskim pjesmama „Na te mislim“ i „Ribara starog kći“.

Ulaznice po cijeni od 80 kuna mogu se kupiti online ili na blagajni HGZ-a radnim danom od 11 do 13 i od 18 do 20 sati te jedan sat prije početka koncerta.

Događaj se organizira uz poštivanje epidemioloških mjera i ulazak je dopušten uz Covid potvrdu, potvrdu o preboljenju ili negativan PCR (ne stariji od 72 sata) ili antigenski test (ne stariji od 48 sati).

mšm

Foto: Tomislav Šilovinac