/Studenti Medicine izveli božićnu čaroliju u bolnicama

Studenti Medicine izveli božićnu čaroliju u bolnicama

Incijativa studenata Pedijatrijske sekcije Medicinskog fakulteta u Zagrebu pod nazivom „Pedijatrijska božićna čarolija“, završila je iznad svih očekivanja. Želja studenata bila je da svako dijete hospitalizirano u zagrebačkim bolnicama ovih blagdana dobije poklon. No očekivanja studenata koji su pokrenuli akciju posve su nadmašena…

Krenuli su u akciju sami, a onda su se uključili građani i nastala je senzacija. Zahvaljujući brojnim divnim ljudima koji su se odazvali na njihov poziv, poslali su darove u svih dvadeset pedijatrijskih odjela diljem Hrvatske, rekla je za Telegram Katarina Šikić.

„Nakon što su objavljeni tekstovi u medijima, ljudi su se počeli javljati sa svih strana. Recimo, javila nam se gospođa koja u slobodno vrijeme sama izrađuje plišane igračke pa je donirala 70 komada“, kaže Katarina.

Posebno ističe angažman studenata Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije, koji su sami izrađivali stvari poput sapuna, kupki, 3D printanih božićnih ukrasa i to su prodavali, a od prihoda ostvarenih prodajom kupili su poklone za djecu.

Dvadesetak studeneta je zatim poklone podijelilo djeci u zagrebačkim bolnicama. Izveli su svoju uhodanu točku, a pjevali su i božićne pjesme. Sve su podijelili i na svom Facebooku.

“Nakon napornih mjesec dana, preko 800 spakiranih darova, 20 poslanih kutija za sve opće bolnice u Hrvatskoj, posjeta pedijatrijskim odjelima u Zagrebu, pišemo ovo punih srca i sa suzama u očima. Radosnicama, naravno”, napisali su u objavi.

mšm/telegram

Foto; FB