/‘SVAKA ČAST’ Aparat koji hrani pse lutalice u zamjenu za plastične boce koje reciklira: Predivno, to bi trebalo i kod nas napraviti!

‘SVAKA ČAST’ Aparat koji hrani pse lutalice u zamjenu za plastične boce koje reciklira: Predivno, to bi trebalo i kod nas napraviti!

Solidarnost prema životinjama i borba protiv klimatskih promjena mogu ići zajedno. U jeku održavanja konferencije Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama (COP26) u Glasgowu na društvenim mrežama pravo je oduševljenje izazvala objava jedne članice grupe Ponosni vlasnici/skrbnici kućnih ljubimaca koja je podijelila fotografiju automata koji hrani pse lutalice u zamjenu za plastične boce koje reciklira.

“Automat koji hrani pse lutalice u zamjenu za plastične flaše koje reciklira. Istanbul, Turska”, napisala je na Facebooku uz fotografiju automata jedna članica grupe Ponosni vlasnici/skrbnici kućnih ljubimaca.

Iako se automat nalazi u Turskoj, građani su se složili da bi tako nešto trebalo postojati i u Hrvatskoj. Objava je u samo nekoliko dana prikupila više od 1000 lajkova i pedesetak komentara oduševljenih građana. Da je riječ o odličnoj ideji složili su se brojni pratitelji ove grupe, no većina ih smatra da smo još daleko od toga. Neki su prozvali i zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića da pogleda kako bi trebalo urediti hrvatsku metropolu.

“Predivno, to bi trebalo i kod nas napraviti”, “Svaka čast, ovo treba postojati u svakoj državi, gradu, selu” i “Tomaševiću, vidiš li ti ovo?” samo su neki od komentara.

mšm

Foto: Facebook