/‘SVAKA ČAST’ Tena ima sindrom Down i prava je umjetnica – šiva preslatke jastuke!

‘SVAKA ČAST’ Tena ima sindrom Down i prava je umjetnica – šiva preslatke jastuke!

Tena Murk iz Šenkovca ovih je dana počela šivati jastuke. Iako je rođena sa sindromom Down, ova 22-godišnjakinja pohađala je vrtić i, zahvaljujući borbi svoje majke Marije i Udruzi za sindrom Down Međimurske županije, bila 7. dijete sa sindromom Down koje je krenulo u redovnu školu.

Uspješno je završila i srednju školu za pomoćnu krojačicu i zna sašiti mnogo toga, a njezina nova krojačka pustolovina su jastuci.

Tena je umjetničku notu očito naslijedila od mame Marije, učiteljice matematike koja radi prekrasan nakit. U šivanju, Tena je strpljiva i izrazito pedantna, piše medjimurski.hr.

“Naša Tena, mala umjetnica, krenula je u svoju kreativnu avanturu šivanja jastuka. Tena je rođena s Down sindromom i usprkos svim izazovima završila je srednju školu za pomoćnu krojačicu. Ove jastuke šivala je s puno ljubavi, pažnje i oduševljenja da će njezine kreacije biti viđene i prepoznate. Svaki jastuk dostupan je u jednom ili par komada. Jastuci su u obliku oblačića S i M veličine te dinosaura i žirafe”, napisala je na Facebooku Marija Murk.

Tenin rad možete pratiti i na Facebook stranici Tenina stvaraonica.

mšm

Foto: Facebook/Tenina stvaraonica