/‘SVETA NEDJELJA’ Do kraja ožujka raspisan poziv za jednokratnu pomoć ugostiteljima i teretanama

‘SVETA NEDJELJA’ Do kraja ožujka raspisan poziv za jednokratnu pomoć ugostiteljima i teretanama

Jednokratna pomoć Grada Svete Nedelje kafićima, restoranima, teretanama i fitness centrima u iznosu od 1500 kuna barem će donekle olakšati tešku situaciju u kojoj su se našli naši sugrađani kojima je zbog epidemioloških mjera ograničeno pravo na rad, priopćili su iz Grada.

Grad Sveta Nedelja je prošli četvrtak objavio Javni poziv za dodjelu bespovratnih jednokratnih novčanih pomoći ugostiteljima i fitness centrima (teretanama) na području Grada Svete Nedelje kojima je onemogućen rad Odlukom stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 27. studenog 2020. godine.

Predmet Poziva je dodjela bespovratne jednokratne novčane pomoći iz Proračuna Grada Svete Nedelje s ciljem smanjenja negativnih učinaka nastalih uslijed posebnih okolnosti bolesti Covid-19 na poslovanje gospodarskih subjekata i na očuvanje radnih mjesta iz navedenih djelatnosti. 

“Jednokratna pomoć Grada Svete Nedelje kafićima, restoranima, teretanama i fitness centrima u iznosu od 1500 kuna barem će donekle olakšati tešku situaciju u kojoj su se našli naši sugrađani kojima je zbog epidemioloških mjera ograničeno pravo na rad”, poručio je gradonačelnik Dario Zurovec.

Potporu mogu ostvariti poslovni subjekti koji se bave ugostiteljskom djelatnošću i subjekti koji se bave pružanjem fitness usluga kao glavnim djelatnostima. Pravo na potporu ostvaruje se predajom Zahtjeva i pripadajućih dokumenata koji se mogu podnijeti Gradu do 31. ožujka 2021. godine. Sve informacije dostupne su na web stranici.

“Svjesni smo stanja u gospodarstvu koje je uzrokovao Covid-19 zbog kojeg su mnogi bili prisiljeni zatvoriti svoje poslovanje jer nisu u stanju podmirivati svoje financijske obveze. S ciljem izbjegavanja daljnjeg pogoršavanja stanja naših obrtnika i poduzetnika, donijeli smo ovu mjeru kako bismo im barem djelomično nadoknadili izgubljeno. Nadamo se da će se ova pandemija uskoro smiriti te da će se cjelokupno stanje normalizirati i polako vraćati u normalu”, naglasio je Zurovec.

bkk

Foto: Unsplash