/SVI UZ KIKIJA! Apel teniskog svijeta; pomozite mu da još jednom pobijedi rak!

SVI UZ KIKIJA! Apel teniskog svijeta; pomozite mu da još jednom pobijedi rak!

Teniski trener Kristijan Schneider poznat po tome jer je trenirao neke od naših tenisača kao što su Ana Konjuh, Borna Ćorić, Berarda Pera, nakon što je prebolio rak debelog crijeva, suočio se s novom pošasti.

Naime, tijekom Australian Opena osjetio je jake bolove u trbuhu te su mu liječnici po povratku u Hrvatsku otkrili rak na trbuhu. Schneideru je za kemoterapiju i ostale postupke liječenja potrebna financijska pomoć jer zdravstveno osiguranje ne pokriva sve troškove.  

Na društvenim mrežama, ‘Croatian Tennis’ objavio je plan Kikijevog oporavka koji prenosimo u cijelosti: 

“SVI UZ KIKIJA!!

Dragi prijatelji tenisa,

Pred našim dragim Kikijem je najvažniji meč u karijeri! Kiki Schneider profesionalni je teniski trener koji posljednjih 10 godina radi na WTA i ATP turneji, trenirajući igrače poput Ane Konjuh (od njenih samih početaka), Borne Ćorića (u sezoni u kojoj je realno spadao u najboljih 10 igrača svijeta), Bernarde Pere i nedavno Olge Danilović. Kiki je osoba koja doslovno živi i diše tenis. Prije dvije godine, tijekom vrhunca rada s Bornom Čorićem (tada ATP br. 12, osvojen Davis Cup), Kikiju je dijagnosticiran rak debelog crijeva. Nakon jedne od najtežih operacija u svijetu medicine, uklonjeno je cijelo zahvaćeno područje i kemoterapija nije bila potrebna. Liječnici su mu rekli da će oporavak biti dug i naporan, ali Kiki je kao borac znao da je jedini način da se popravi biti proaktivan.

Njegova strast prema tenisu je dobro poznata i jedino mu je bilo na umu vratiti se na teniski teren. Najveća motivacija bila mu je supruga i četvero djece. Šest teških mjeseci kasnije, na iznenađenje svih, Kiki je bio u pogonu, radio je ono što najviše voli, trenirao tenis. Prije samo šest tjedana Kiki je bio najbolji, trenirao je uspješno na Australian Openu gdje je osjetio jake bolove u trbuhu i hospitaliziran u Melbourneu. Po povratku u Hrvatsku podvrgnut je dvije operacije gdje su mu liječnici otkrili rak na trbuhu. Ovaj put ga nije moguće ukloniti, već ga treba liječiti kemoterapijom. Kiki se sada iz bolnice oporavlja i skuplja snagu (smršavio je 15 kilograma) kako bi mogao podnijeti teške postupke koji su pred njim.

Evo plana oporavka: Za 15 dana test za Pozitronsku emisijsku tomografiju⁃ pokretanje procesa kemoterapije (nakon CT-a znat ćemo koliko dugo, ali za sada najmanje 6 mjeseci)Razlog zašto se obraćamo je financijska podrška za Kikijev postupak liječenja i oporavka, kao i pomoć njegovoj obitelji (supruga i 4 djece) koja je u potpunosti financijski ovisna o njemu. Kiki ima zdravstveno osiguranje, ali kao što znamo neće sve biti pokriveno. Sve zdravstvene račune i najvažnije mjesečne troškove držat ćemo transparentnima i javnima, tako da svi možemo vidjeti kamo novac ide. Točan trošak liječenja tek treba definirati nakon Pet CT testa. Dragi prijatelji, hvala vam što ste odvojili vrijeme za čitanje ovoga i hvala vam na bilo kakvoj pomoći. Je li to misao, poruka ili financijska pomoć, sve je to itekako potrebno”.

Cijelu objavu možete pogledati ovdje, a novac možete donirati ovdje.

bkk

Foto: Facebook