/‘TU JE TVOJ DOM’ Splitsko-dalmatinska županija pomaže mladima iz ruralnih dijelova u rješavanju stambenog pitanja

‘TU JE TVOJ DOM’ Splitsko-dalmatinska županija pomaže mladima iz ruralnih dijelova u rješavanju stambenog pitanja

Splitsko-dalmatinska županija nastavlja s provedbom projekta “Tu je tvoj dom”, kojim mladim obiteljima iz ruralnih dijelova županije pomaže u rješavanju njihova stambenog pitanja.

Župan Blaženko Boban potpisao je ugovore s 12 novih korisnika programa. Ukupna vrijednost potpisanih ugovora iznosi 1.030.000 kuna izdvojenih unatoč smanjenju proračuna Splitsko-dalmatinske županije.

Prvi su put među korisnicima ovih sredstava dvije obitelji iz brdskih područja otoka Brača. Ostali su korisnici uglavnom s područja sinjske i imotske krajine.

“Županija nastavlja s izvrsnim programom demografske obnove “Tu je tvoj dom”. S ovih 12 ugovora zadovoljili smo sve obitelji s dvoje i više djece, koji su se prijavili na natječaj. Ostaje nam još 30 obitelji s jednim djetetom s kojima ćemo, nadam se, potpisati ugovore do kraja ove godine”, najavio je župan Boban koji je dodao da ga raduje što prvi put imaju i dvije obitelji s otoka Brača, iz Škripa i Donjeg Humca.

Boban je napomenuo da su kroz ovaj program potaknuli zasad gotovo 300 osoba da svoju budućnost planiraju u rubnim područjima županije, u svojim rodnim mjestima. Rekao je i da se raduje činjenici što su se brojne lokalne zajednice odlučile nastaviti na projekt oslobađajući mlade obitelji komunalnih doprinosa ili kao u Općini Klis darujući im zemljište za gradnju obiteljskih kuća.

bkk

Foto: dalmacija.hr