/U akciju pomoći građanima nakon potresa uključio se i Glovo; evo kako možete donirati putem njihove aplikacije

U akciju pomoći građanima nakon potresa uključio se i Glovo; evo kako možete donirati putem njihove aplikacije

Građani potresom pogođenih područja i dalje trebaju pomoć. Kao znak solidarnosti i želje za dodatnom podrškom, španjolska tehnološka tvrtka Glovo stavila je svoju aplikaciju na raspolaganje za pomoć stradalom stanovništvu, izvijestili su iz te kompanije.

Korisnici Glova mogu putem aplikacije izravno donirati novčana sredstva Fondu 5.5. Zaklade SOLIDARNA za kriznu podršku žrtvama potresa u Petrinji i Sisačko-moslavačkoj županiji.

“Posljedice razornih potresa su velike i proces normalizacije života u pogođenim područjima trajat će duži period. Imajući to na umu odlučili smo pružiti mogućnost našim korisnicima i za direktnu financijsku podršku stradalom stanovništvu, a sve s ciljem kako bi se njihov svakodnevni život vratio normalnom funkcioniranju u što kraćem periodu”, izjavio je Teo Širola, direktor Glova za Hrvatsku, dodajući kako je cilj akcije olakšati proces doniranja i time povećati broj donacija.

Ako želite pomoći, dovoljno je otvoriti aplikaciju Glovo i odabrati kategoriju Fond 5.5 te odabrati iznos donacije prema vlastitim mogućnostima od 20 kn, 50 kn, 100 kn, 200 kn i 500 kn.

Riječ o nastavku podrške stradalom stanovništvu s obzirom da je odmah nakon razornog potresa putem Glova bilo moguće besplatno poslati donacije od namirnica, odjeće do higijenskih i ostalih potrepština.

bkk

Foto: Glovo