/‘U DUHU BOŽIĆA’ Proglašena najboljom radnicom u Hrvatskoj; dio nagrade darovala potrebitoj obitelji

‘U DUHU BOŽIĆA’ Proglašena najboljom radnicom u Hrvatskoj; dio nagrade darovala potrebitoj obitelji

Ivanka Pole osvojila je 100.000 kuna kao najbolja radnica. Odlučila je da će pokloniti 20.000. “Bila sam ganuta kad sam vidjela koliko rade i trude se, a ne mogu si priuštiti sve što žele”, rekla je Ivanka…

“Noge su mi se odrezale. Pa zamislite da vas direktor prijavi za najboljeg radnika u cijeloj firmi”, rekla je Ivanka Pole (48), zaposlenica na kiosku Tiska u sklopu Kauflanda u zagrebačkoj Dubravi. Ova rođena Vukovarka još je uzbuđena zbog nagrade “Mali svjetionik” za najbolju radnicu Hrvatske u 2020. godini. Osvojila je 100.000 kuna, pišu 24sata.

Uvjerena je da je nagradu dobila jer nikad nije došla loše volje na posao. Od toga će, kaže, 20.000 kuna pokloniti jednoj obitelji iz Tovarnika, koju zapravo i ne poznaje dobro.

“Prije dvije godine sam bila u Tovarniku na godišnjem odmoru. Sasvim slučajno sam upoznala jednu obitelj s troje male djece. Bila sam ganuta vidjevši koliko ti ljudi rade i trude se, a opet, ne mogu ni sebi ni djeci priuštiti sve što bi željeli. Tad sam sama sebi rekla: ‘Ako ikad dobijem na lotu, pomoći ću ovim dragim ljudima’. Na kraju nisam dobila na lotu, ali neka, ova nagrada mi je još slađa”, rekla je Ivanka.

Dodala je da je obitelj kojoj će dati novac bila šokirana te su je pokušali odgovoriti i rekli joj neka potroši sve na svoju obitelj. Ivanka je to odbila pa novac ipak odlazi u Tovarnik. Inače, rad u kiosku za Ivanku je ostvarenje sna iz djetinjstva.

bl/Iva Milotić/24sata

Foto: Unsplash