/U ‘Happycentrima’ diljem Hrvatske izviđači prikupljaju igračke i opremu za djecu

U ‘Happycentrima’ diljem Hrvatske izviđači prikupljaju igračke i opremu za djecu

Savez izviđača Hrvatske u ponedjeljak je pokrenuo veliku nacionalnu kampanju naziva “HAPPYCENTAR – Igračke nove za mirnije snove” namijenjenu djeci iz potresom pogođenih područja.

Cilj kampanje je donacijama građana i tvrtki prikupiti isključivo nove igračke, slikovnice, dječje knjige, sportsku opremu i rekvizite, crtaći pribor i drugi didaktički materijal za igru te ih osobno uručiti djeci i mladima u potresom pogođenim područjima.

Organizatori kampanje su Savez izviđača Hrvatske, Zaklada izviđačkog prijateljstva i agencija HEARTH, a kampanja se provodi pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja i Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade te uz podršku brojnih drugih partnera.

Izviđačke udruge širom Hrvatske, ali i brojni drugi partneri kampanje, tvrtke i druge organizacije, u svojim prostorijama organizirali su lokalne “HAPPYCENTRE” u koje građani mogu donijeti nove igračke i drugu opremu za djecu.  Prikupljene donacije izviđači će osobno odnijeti djeci u potresom pogođena područja.

Do sada je organizirano više od 30 lokalnih “HAPPYCENTARA” u 20 gradova širom Hrvatske, priopćili su iz Saveza, a u narednim danima u kampanju će se kao “HAPPYCENTRI” uključiti i dodatne organizacije. Lokacije i radna vremena “HAPPYCENTARA” u koje se mogu donijeti nove igračke, kao i sve druge informacije o uključivanju u kampanju, mogu se pronaći na službenoj web stranici kampanje.

Iz SIH-a podsjećaju kako ovo nije prvi angažman izviđača u pomoći potresom pogođenim područjima i stanovništvu jer su brojni izviđači i izviđačke udruge sudjelovali u akcijama pomoći na terenu te u prikupljanju hrane, potrepština, odjeće i obuće, građevinskog materijala te drugih stvari nužnih za građane u tim trenutcima.

“Volonteri Saveza izviđača Hrvatske od prvoga dana potresa aktivno sudjeluju u brojnim zadacima u sklopu izviđačke pričuvne postrojbe civilne zaštite. U posljednjih 40 dana naši su volonteri na terenu odradili više od 6000 volonterskih sati. Kao najveća organizacija za djecu i mlade u Hrvatskoj, sada ovu kampanju posvećujemo upravo djeci iz potresom pogođenih područja, a ovim putem pozivamo i sve ostale građane da nam se pridruže kako bi novim igračkama pomogli vratiti osmjeh na lica brojnih mališana”, izjavio je Dan Špicer, glavni koordinator kampanje “HAPPYCENTAR” i poslovni direktor Saveza izviđača Hrvatske.

Kampanja prikupljanja igračaka i druge opreme trajat će do kraja veljače nakon čega će vikendima u ožujku biti organizirane akcije podjele prikupljenih igračaka djeci iz potresom pogođenih područja.

bkk

Foto: Savez izviđača hrvatske