/U SPOMEN NA HRABROG DJEČAKA Udruga ‘Jak kao Jakov’ izrađuje pamučne maske i pomaže oboljeloj djeci

U SPOMEN NA HRABROG DJEČAKA Udruga ‘Jak kao Jakov’ izrađuje pamučne maske i pomaže oboljeloj djeci

Pamučne zaštitne maske živahnih boja i uzoraka izrađuju volonterke udruge “Jak kao Jakov” iz Karlovca pokušavajući u vrijeme korona virusa prikupiti novac za pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti i njihovim obiteljima.

“U vremenu pred nama mnogi od vas će početi raditi i izlaziti iz svojih domova. Ako će vam biti potrebne maskice željeli li da odaberete naše. One su pamučne, dvoslojne, višekratne i perive na visokim temperaturama, no nama i vrlo važno one su humanitarne. Njima prikupljamo pomoć za obitelji djece oboljele od malignih bolesti koji su trenutno na liječenju i kojima je pomoć najpotrebnija. Hvala vam na pomoći i podršci”, stoji u objavi na Facebook stranici udruge “Jak kao Jakov”.

Udruga “Jak kao Jakov” osnovana je 2011. u spomen na Jakova Rubido, 13-godišnjeg dječaka koji je bolovao i borio se protiv teškog oblika leukemije. U svojoj borbi sa tom opakom bolesti pokazao je veliku snagu duha, hrabrosti i optimizam, te vjeru i vedrinu sve do kraja. Otišao je sa pjesmom na usnama. Za sobom je ostavio pjesmu koju je grupa Connect prije godinu dana obradila, pod nazivom „Jak kao Jakov“.

Udruga promiče snagu, optimizam i ljubav spram bližnjih, a posebno želi sanzibilizirati djecu i mlade za socio-emocionalno i humanitarno djelovanje. Svojim doprinosom pokušava olakšati teške situacije u obiteljima u kojima su oboljela djeca. Udruga je registrirana u Karlovcu, međutim pomaže djecu iz cijele Hrvatske, ovisno o težini situacije u kojoj se nalaze oboljela djeca (način liječenja, potrebe za odlaskom na liječenje u inozemstvo, otežane financijske situacije obitelji oboljele djece nastale zbog bolesti djeteta).

Trenutno imaju zalihu od 400 maski koje se mogu naručiti, a više detalja o tome može se pronaći na Facebook stranici udruge. 

mšm

Foto: Facebook