/Udovica i majka troje djece zaposlena na mjestu supruga koji je preminuo od Covida-19

Udovica i majka troje djece zaposlena na mjestu supruga koji je preminuo od Covida-19

Pandemija korona virusa odnijela je stotine tisuća ljudskih života, no u moru crnih vijesti pojavljuju se i one lijepe, koje pokazuju da opasan virus nije ubio duh dobrih ljudi.

Jedna takva dolazi iz Italije, a prenosi je Hrvatska katolička mreža.

Među onima koji su preminuli od posljedica korona virusa je i 54-godišnji talijanski mehaničar Erminio Misiani, koji je preminuo 25. ožujka, ostavivši iza sebe suprugu Michelu Arlati i troje djece u dobi od 20, 16 i 14 godina.

Tijekom prvih dana žalosti, Michela je primila mnoge geste solidarnosti od svojih susjeda i prijatelja u njihovom gradu Monza e Brianza koji se nalazi blizu Milana na sjeveru Italije, u kojem obitelj živi.

Velika gesta ljudske dobrote

Velika gesta ljudske dobrote prošla je u tišini, zaklonjena diskrecijskom odlukom glavnih junaka i uznemirenim vijestima o mnogobrojnim smrtima koje je prouzročio Covid-19.

Michela je, unatoč svojoj tuzi, odmah obavijestila tvrtku za koju je njen suprug radio od 1980-ih, Lei Tsu (talijansku tekstilnu kompaniju, nazvana po kineskoj carici koja je povezana s proizvodnjom svile), da je Erminio umro.

Sljedećeg jutra ju je kontaktirao poslodavac njezinog supruga Benedetta, koji upravlja tekstilnom tvrtkom sa svojim bratom i sestrom Cecilijom i Pietrom Terragnijem. Nazvao ju je da joj kaže da će joj, ako je zainteresirana, rado ponuditi posao u toj tvrtki. Bila je to odluka koju su donijeli kao obitelj, uključujući oca Marca, koji i dalje pomno prate tvrtku koju je izgradio.

Pietro je ovako objasnio njihovu odluku nakon smrti supruga u ožujku:

“Činilo nam se normalnim. Mislim da bi svatko u takvoj situaciji učinio isto. Svi se poznajemo i pomažemo jedni drugima. Već smo poznavali Erminiovu ženu i nismo se ustručavali. Formalizirali smo ugovor i u narednih nekoliko tjedana ona će početi s radom”.

To je jednostavna gesta velikodušnosti koja će ovoj udovici, slomljenoj tugom zbog iznenadnog gubitka supruga, omogućiti da gleda u budućnost s više nade i više mira za sebe i svoju djecu.

mšm/Hrvatska katolička mreža

Foto: Pixabay, ilustracija