/Udruga Noina arka vas poziva na ‘Dan bez kaveza’

Udruga Noina arka vas poziva na ‘Dan bez kaveza’

Udruga Noina arka organizira ‘Dan bez kaveza’ za svoje pse. Cilj Dana bez kaveza jest dodatno osvijestiti javnost o posljedicama nebrige o životinjama, promovirati volontiranje i naravno, pronaći dom napuštenim životinjama.

Noina arka, najstarija hrvatska udruga za zaštitu životinja, poziva vas na ‘Dan bez kaveza’ koji će se održati u subotu, 4. svibnja od 10 do 16 sati u Franjčevićevoj ulici u Dumovcu. Svi posjetitelji Dana bez kaveza imat će priliku upoznati pse pod njihovom skrbi i prošetati ih lijepim šetnicama oko prihvatilišta u Dumovcu.

Tamo će biti i volonteri koji će brinuti da svima bude ugodno i koji će rado podijeliti priče o njuškama koje čekaju svoju novu obitelj. Dobro došli su svi, bez obzira na godine – jer ljubav prema životinjama ne poznaje granice.

Nakon šetnje i druženja sa psima čekaju vas slatki zalogaji, a iz prve ruke moći ćete doznati kako je biti volonter i kako i vi možete postati volonter.

Neke od njih su tamo cijeli svoj život. Kavezi su njihov jedini dom. Iako se svakodnevno brinu o njima, hrane ih, čiste i izvode ih u šetnje, oni na kraju dana opet ostaju sami u svojim – kavezima.

Do prihvatilišta Noine Arke u Dumovcu jednostavno se može doći automobilom (od izlaza Poslovna zona Rugvica samo pratite putokaze za Dumovec) ili direktnom autobusnom linijom broj 276 s Kvaternikova trga (autobusna stanica je ispred prihvatilišta). 

Noina Arka je najstarija udruga za zaštitu životinja u Hrvatskoj, osnovana 1983. godine. Već 36 godina pod vodstvom predsjednice udruge Helene Fink Noina Arka brine o napuštenim, ranjenim, zlostavljanim, odbačenim i skotnim životinjama.

Volonteri svakodnevno obilaze, hrane, čiste i izvode u šetnju ranjene i bolesne životinje kojih je kroz Noinu Arku prošlo na desetke tisuća.

mšm

Foto: Noina Arka