/Humanitarna priča “Bicikl za sretno dijete”: Pomozimo siromašnoj djeci kojoj je bicikl luksuz!

Humanitarna priča “Bicikl za sretno dijete”: Pomozimo siromašnoj djeci kojoj je bicikl luksuz!

Udruga Portal pokreće novu humanitarnu priču usmjerenu najmlađima “Bicikl za sretno dijete”. Na društvenim mrežama pozvali su svakoga tko ima bicikl koje je njegovo dijete preraslo da ga pokloni potrebitima. Naglašavaju kako u Hrvatskoj oko 200 do 300 tisuća djece živi u siromaštvu, prema različitim procjenama i kriterijima.

Siromašna djeca nemaju priliku sudjelovati u aktivnostima za djecu, nisu uključena u izvanškolske programe, ne mogu prirediti rođendansku proslavu, često ne posjeduju dječje igračke, slikovnice ili bicikl, upozoravaju iz Portala dobrote.

Upravo stoga pozivaju građane da se uključe u ovu humanitarnu akciju.

“Svatko tko ima bicikl koje je njegovo dijete preraslo može pokloniti putem naše FB stranice na način da u objavi upiše svoj grad, stavi sliku bicikla koji poklanja i zamoli da mu se roditelji koji svojoj djeci ne mogu kupiti bicikl iz grada označenog u objavi jave u inbox direktno donatoru. Kada se bicikl pokloni donator može ukloniti objavu.”

Prenosimo Facebook objavu na stranici Portala Dobrote:

“Što pomislite kada kažete “bicikl”? Sigurno mislite na slobodu, igru, djetinjstvo i mogućnosti. No za mnogobrojnu siromašnu djecu u Hrvatskoj bicikl je luksuz i želja koja se ne ostvaruje. Zašto ne bismo bicikle koje su naša djeca prerasla poklonila nekom djetetu u susjedstvu? Podijelite na facebook stranici Portala Dobrote objavu – npr. “Bicikl za sretno dijete! Sisak – poklanjam bicikl. Molim da mi se javite u inbox.”

Uz objavu stavite i sliku bicikla. Za navedeni bicikl molimo da se direktno donatoru javljuju roditelji djece iz grada označenog u objavi radi lakšeg preuzimanja. Vjerujemo kako će dobro srce naših sugrađana ponovno pokrenuti lavinu dobrote.”

mšm

Foto: FB (Portal dobrote)