/Umjesto klizališta na Adventu, splitski KBC dobit će pet novih uređaja za terapiju visokim protokom kisika

Umjesto klizališta na Adventu, splitski KBC dobit će pet novih uređaja za terapiju visokim protokom kisika

Ljudski životi i ljubav prema drugima temelj su ovogodišnjeg Adventa u Splitu, poručili su iz Turističke zajednice Grada Splita. Dokaz tome je odluka o kupnji pet novih uređaja za terapiju visokim protokom kisika AIRVO 2 za splitski KBC.

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Grada Splita na čelu s predsjednikom Androm Krstulovićem Oparom, donesena je Odluka o prenamjeni novca predviđenog za adventsko klizalište u Đardinu – Parku Josipa Jurja Strossmayera, kako bi se pomoglo bolnici pri liječenju najtežih oblika zaraze virusom SARS-CoV-19. Primjenom uređaja AIRVO 2 izbjegava se invazivna strojna ventilacija i omogućuje uspješnije liječenje i zatajenja disanja uslijed zaraze, uz jednostavniji angažman zdravstvenog osoblja.

“U dogovoru s ravnateljem Kliničkog bolničkog centra Split, prof. prim. dr. sc. Julijem Meštrovićem, dr. med., odlučili smo se na kupnju ovog vrijednog uređaja, a s obzirom na rastuće brojke i popunjenost bolnica diljem Hrvatske, smatramo kako je to više nego potrebno. Vjerujemo da će i naši građani podržati ovu inicijativu, kao i da će sami prepoznati važnost odgovornog ponašanja tijekom cijelog adventskog perioda. Svakako nastavljamo na isti način pratiti epidemiološku situaciju i svakodnevno donositi odluke o programu s obzirom na nove podatke”, naglasila je direktorica Turističke zajednice grada Splita Alijana Vukšić.

Svaki novi uređaj može značiti spašeni život, a ova donacija potvrđuje i poantu ovogodišnjeg Adventa sa sloganom “Ljubav nas spaja” koji ističe ljubav kao emociju koja nas potiče da pazimo jedni na druge kako bismo zajedno, u istom broju dočekali još mnoge božićne blagdane, stoji u priopćenju Turističke zajednice.

bkk

Foto: kbsplit.hr