/UNICEF donirao zaštitnu medicinsku opremu za 23 ustanove iz sustava socijalne skrbi

UNICEF donirao zaštitnu medicinsku opremu za 23 ustanove iz sustava socijalne skrbi

Kako bi osigurao kontinuitet usluga i daljnju zaštitu najugroženijih skupina djece i njihovih obitelji tijekom pandemije, UNICEF je Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike donirao prioritetnu zaštitnu medicinsku opremu za 23 ustanove iz sustava socijalne skrbi diljem Hrvatske.

Donacija vrijedna 496.000 kuna uključuje ukupno 25.100 komada zaštitne opreme (9840 zaštitnih odijela, 2760 vizira, 4700 maski FFP2/N95, 8800 kirurških maski) namijenjenih za više od 1000 zaposlenika, odnosno 720 stručnjaka iz sustava socijalne skrbi koji rade s djecom bez odgovarajuće roditeljske skrbi i djecom s problemima u ponašanju. 

U vrijeme pandemije posebno ugrožene skupine djece i njihove obitelji te pružatelji usluga izloženi su višestrukim rizicima. Stoga će Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike opremu dostaviti u 23 institucije koje pružaju usluge za više od 1900 djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi i djece s problemima u ponašanju.

Primopredaji opreme nazočile su Margareta Mađerić, državna tajnica pri Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Regina M. Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.   

“Današnja donacija predstavlja veliku pomoć u borbi protiv bolesti koja ima utjecaja na naš svakodnevni život i funkcioniranje. Hvala UNICEF-u što predano radi kako bi doprinio boljoj skrbi za najugroženije obitelji i djecu”, istaknula je u svom obraćanju državna tajnica Mađerić i naglasila kako ovo nije prva donacija od strane UNICEF-a te kako je do sada osigurao zaštitnu opremu u vrijednosti 1,5 milijuna kuna.

Predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, Regina M. Castillo, poručila je: “Za nas su najranjivija djeca i obitelji u riziku na prvome mjestu, posebno sada kada pandemija ozbiljno ugrožava njihovo zdravlje i dobrobit. Od početka pandemije, u suradnji s Vladom Republike Hrvatske UNICEF osigurava pomoć tamo gdje je najvažnije, kroz nabavu zaštitne medicinske opreme, higijenskih proizvoda i dezinficijensa,  organizaciju online treninga te pripremu edukativnih materijala, smjernica i preporuka. Osiguravajući pravovremenu zaštitu stručnjaka na prvoj liniji socijalne skrbi, osiguravamo kvalitetnu i kontinuiranu podršku djeci i obiteljima kojima je u kriznim vremenima najpotrebnija naša pomoć”.

bkk

Foto: MIlej/UNICEF