/Upoznajte Zagreb očima beskućnika

Upoznajte Zagreb očima beskućnika

Invisible Zagreb (Nevidljivi Zagreb) prva je (anti)tura Zagrebom koju vode beskućnici. Edukacijskog je karaktera, a beskućnici sami biraju kako će predstaviti sebe i Zagreb. Prihodi idu i za poboljšanje životnih uvjeta beskućnika.

“Pridruži nam se na prvim turama Invisible Zagreba i upoznaj Zagreb drugim očima! Kako izgleda svakodnevica beskućnika? Zašto biraju život u ruševini prije nego onaj u prihvatilištu? Čime se hrane? Kako preživljavaju zimu bez krova nad glavom?”, stoji na Facebook stranici Invisible Zagreb.

Dodaju i to kako sve to možete saznati u razgovoru i šetnji s gospodinom Miletom, bivšim beskućnikom, svake subote i nedjelje u 18 sati. Naglašavaju kako se probne ture baziraju na dobrovoljnim donacijama kojima ujedno pomažete beskućnicima da se izvuku iz siromaštva.

Neke od lokacija koje se posjećuju su kip kralja Tomislava i Glavni željeznički kolodvor. Organizatori su se pohvalili i time kako su u manje od mjesec dana dosegli prvih tisuću posjetitelja.

Požurite i osigurajte svoje mjesto putem inboxa ili e-mail prijavom na alternator.zagreb@gmail.com. Možete se prijaviti i ovdje: https://www.invisiblezagreb.com/rezerviraj-turu

mšm/FB