/Valentinovska akcija za djecu s autizmom; potrebno ih je osnažiti

Valentinovska akcija za djecu s autizmom; potrebno ih je osnažiti

Udruga roditelja i volontera “Progovori autizam – širi ljubav” zna kako poboljšati kvalitetu života za obitelji suočene s autizmom. Za ostvarenje potrebne podrške trebaju sredstva. Zato na Valentinovo putem Croinvest platforme pokreću crowdfunding kampanju “Kroz autizam – zaigrano” te pozivaju sve da se uključe i podrže ovu vrijednu akciju.

Autistična djeca često  imaju nedovoljno razvijene socijalne i komunikacijske vještine, što im otežava integraciju u svakodnevni život. Njihove obitelji su suočene s velikim izazovima te im je prijeko potrebna adekvatna podrška. Kada je društvena osviještenost o autizmu niska i/ili za roditelje tabu tema, dijete odrasta u odraslu osobu koja nije ostvarila svoj potencijal te joj je na taj način uskraćena aktivna uloga u društvu.

Stručnjaci i volonteri iz udruge “Progovori autizam – širi ljubav” tvrde kako je uz prihvaćanje i ljubav, moguće otključati potencijale ove divne djece.

Cilj prikupiti 70 tisuća kuna

Sredstva koja će se prikupiti kroz crowdfunding kampanju “Kroz autizam – zaigrano”  namijenjena su osnaživanju komunikacijskih vještina ove neurorazličite djece. Rad u obitelji s educiranim volonterima ima presudnu ulogu. Zato će kroz kampanju volonteri biti  educirani i povezani s obiteljima te usmjereni na direktan rad s djecom. Time će roditelji dobiti stručnu pomoć u svoj dom, a djeca pouzdanu podršku za rast i razvoj.

Cilj kampanje je prikupiti iznos od 70.000,00 kn koji bi podržao proces osposobljavanja barem desetak asistenata koji bi potom bili spremni osnaživati nove volontere koji će pomagati obiteljima kroz igru s djecom.

“Iz našeg iskustva možemo reći da, što više sati tjedno dijete provodi u ovakvoj interakciji, veći su izgledi da će prije razviti interaktivnu pažnju i motivaciju za kontaktom s drugim ljudima, kao i sposobnost komuniciranja svojih potreba”, kaže Nataša Bahun, predsjednica Udruge.

Podržati ovu akciju možete uplatom iznosa već od 50 kuna ili 100 kn. Uplatom od 700 kn omogućujete jednoj obitelji i timu volontera superviziju međunarodnog trenera za terapiju igrom Seana Fitzgeralda, poručuju iz Udruge.

Virtualno predstavljanje kampanje “Kroz autizam – zaigrano” održat će se u ponedjeljak, 15. veljače 2021. godine s početkom u 10 sati.

Prijaviti se možete putemlinka, a program pratite putem Microsoft Teams platforme.

Snimanje video materijala za crowdfunding kampanju “Kroz autizam – zaigrano” osigurano je sredstvima Europske unije u okviru projekta CROWDfunding to mainSTREAM innovationna (CrowdStream) na kojem je Zagrebački inovacijski centar partner.

bkk

Foto: Progovori autizam – širi ljubav