/VELIKO SRCE HRVATSKIH REPREZENTATIVACA; Prvog dana škole mladim odbojkašicama Gline poklonjeni laptopi

VELIKO SRCE HRVATSKIH REPREZENTATIVACA; Prvog dana škole mladim odbojkašicama Gline poklonjeni laptopi

Kapetanica odbojkaške reprezentacije Samanta Fabris u trenutku strašnog potresa koji je zatresao Sisačko-moslavačku županiju u prosincu prošle godine nalazila u ruskom Kazanu, kao uostalom mnogi odbojkaški reprezentativci.  

Zajedno s kolegom iz muške reprezentacije Ivanom Raičem odmah je krenula u akciju prikupljanja pomoći.

“Nakon loše prošle godine, nažalost završnicu godine zaključila je velika tragedija potresa. Mnogo je ljudi ostalo bez doma. U tom trenutku nisam bila u Hrvatskoj, bila sam daleko od doma. No, međutim, tuga je bila neizmjerna i bili smo zabrinuti za sve. Bilo je mnogo upita iz svijeta sporta i šire, je li Hrvatska dobro te kako mogu pomoći!”, govori Samanta i dodaje: “Uz sva ta pitanja i zabrinutost, zajedno s Ivanom Raičem došli smo na inicijativu da pokrenemo GoFoundMe zajedno s našim kolegama. Uspjeli smo prikupiti jednu lijepu svotu novaca”.

U akciji je prikupljeno više od 70 tisuća kuna, a zajedno s kolegama Samanta i Ivan odlučili su se za kupnju laptopa.

“Kad se dogodio potres, bio sam na sezoni u Grčkoj. Kao i sve ljude ta me vijest potresla i u prvom trenutku nisam znao kako pomoći. Osjećao sam se bespomoćno i frustrirano što ne mogu pomoći na lokaciji. Sjetio sam se da bi mi iz odbojkaške reprezentacije mogli nekako pomoći. Čuo sam se sa Samantom i zajedno smo krenuli u kampanju prikupljanja sredstava. Odlučili smo pomoći djeci, na koju sam posebno osjetljiv pošto i doma imam dvoje. Nadam se da će im laptopi pomoći da se razvijaju akademski”, izjavo je Ivan Raič.

Dolazak u Glinu bio je posebno emotivan za 18 mladih odbojkašica Gline koje su s nestrpljenjem čekale Samantu i odbojkaša Frana Peterlina koji je također sudjelovao u akciji.

“Sam ulazak u Glinu i vidjevši razrušene kuće u meni je izazvao tugu. Nadam se da će i društvo i država pomoći da što prije svi uđu u svoje domove. Čast mi je i zadovoljstvo djevojkama uručiti ove laptope. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali s nama u ovoj akciji”, zaključila je Samanta, dok je Fran Peterlin dodao: 

“Drago mi je da sam se mogao priključiti ovoj akciji na poziv Samante i Ivana. Bio sam u Sloveniji kad se dogodio potres. To me jako potreslo jer sam i sam proživio potres u Zagrebu u ožujku. Nadam se da će im ovo pomoći u sportskom razvoju te da će uspješno odraditi sve obaveze. Kad smo stigli u Glinu dočekali su na zaista lijepo. Djeca su bila uzbuđena, vidjelo se na licima koliko im ovo znači!”.

Mlade sportašice našim su reprezentativcima s veseljem postavljale pitanja o treninzima, putovanjima, ali i uspjehu. Mlada Sara Brnjić zahvalila je u ime djevojaka: “Presretni smo i zahvalni na novim laptopima. Posebno nas veseli što smo upoznali Samantu i Frana koji su nam dali odlične savjete”.

U ime odbojkaškog kluba na akciji je zahvalila Marina Tomić Šantek, a ispred Grada Gline zamjenica gradonačelnika Branka Bakšić Mitić koja je u akciji sudjelovala od prvog dana.

bkk

Foto: Press