/VIDEO Branko Šubić ponovno trči za branitelje, Dubrovnik i Petrinja još jednom povezani posebnom sponom

VIDEO Branko Šubić ponovno trči za branitelje, Dubrovnik i Petrinja još jednom povezani posebnom sponom

Treći etapni ultramaraton ‘Branko Šubić za branitelje’ počeo je u utorak. Organizator i sudionik projekta Branko Šubić trčat će ukupno 11 dana, od utorka, 27. srpnja do 6. kolovoza, od Dubrovnika, preko Knina, Gline i sve do Petrinje. Cilj mu je oteti zaboravu žrtvu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Odvažiti se na takav plemenit, ali zahtjevan pothvat s ciljem da se istina o Domovinskom ratu i žrtva onih koji više nisu s nama, nikad ne zaboravi, Branku Šubiću nije bilo teško.

Prisjetio se i svoje prve etape za koju nije bio spreman kao danas. “Kad sam 2017. krenuo u priču, spavao sam tek četvrtu noć, jeo sam tek četvrti dan prvi puta, to je bilo nešto u što sam nespreman uletio i organizam je u četiri dana 11 kila izgubio, to je bio šok. Sada je to drugačije, pripremao sam se da putem jedem i dobro spavam, imamo dogovorena sva spavanja u mjestima u kojima stojimo”, ispričao je.

Tako je u utorak 27.7. Branko krenuo u svoju novu avanturu, a start je bio u 6.00 na Srđu iznad Dubrovnika. Podršku na startu pružili su mu prijatelji iz udruge maratonaca Sisačko-moslavačke županije Heroji ne umiru iz Gornje Gračenice kod Kutine čiji je Branko član, a koji su trčali s njim do mosta Dr. Franje Tuđmana na izlasku iz Dubrovnika.

Po dolasku na most Dr. Franje Tuđmana Branko je imao javljanje uživo u emisiji Dobro jutro Hrvatska na HTV-u. Uz njega su bili prijatelji iz udruge maratonaca Sisačko-moslavačke županije Heroji ne umiru iz Gornje Gračenice kod Kutine čiji je Branko član. Ugodno iznenađenje bio je i neočekivani dolazak članova lokalne ispostave HGSS-a koji su došli pružiti podršku Branku i njegovoj akciji.

Screenshot

Ovaj ultramaraton s plemenitim ciljem možete pratiti na Facebook stranici Branko Šubić za branitelje.

Bjonda Lučić

Foto: Facebook