/VIDEO Pomozite donacijom Siščaninu Luki u školovanju i osvojite potpisanu gitaru iz Vigorova spota za hit ‘Šatori’

VIDEO Pomozite donacijom Siščaninu Luki u školovanju i osvojite potpisanu gitaru iz Vigorova spota za hit ‘Šatori’

Preradom Beatlesova hita “Help” udružili su se članovi popularne grupe Vigor i zbor osječke Glazbene škole Franje Kuhača kako bi pronašli pomoć za mladića iz potresom razorenog područja na Banovini i osigurali mu nastavak školovanja i smještaj u osječkome đačkom domu.

Kad se male ruke slože, sve se može – kaže antologijska dječja pjesmica koju je napisao Valpovčanin Drago Britvić, a upravo je to bila nit vodilja članovima grupe Vigor kad su mjesecima razmišljali kako smisleno i direktno pomoći stradalima u razornom potresu na Banovini potkraj prošle godine. Zbog epidemioloških okolnosti nisu u mogućnosti humanitarnim koncertom skupiti novac, pa su prihvatili ideju svog gitarista Sebastijana Novoselca da instrument, gitaru koju svira u spotu za Vigorov megahit “Šatori”, daju na aukciju. Gitaru su potpisali svi glazbenici i sudionici sa snimanja videospota.

Sebastijan Novoselec, Stjepan Ruda Rudinski Robert Jaman iz grupe Vigor stupili su u kontakt s osječkom Glazbenom školom Franje Kuhača, koju su svojedobno pohađali, i pronašli srednjoškolca kojemu treba pomoć. Talentirani Siščanin Luka Mustapić nakon potresa, u kojem je njegova obitelj ostala bez svega pa i njegove violine, preselio se u osječki đački dom i nastavio ondje pohađati treći razred srednje glazbene škole. Škola mu je uz pomoć dobrih ljudi osigurala majstorsku violinu kako bi mladić nesmetano razvijao svoj glazbeni talent, a ova hvalevrijedna akcija želi osigurati pokriće troškova mladićeve školarine i smještaja u đačkome domu.

Kako bi se glas o prikupljanju novčanih sredstava pronio što dalje, Vigor je sa zborom glazbene škole, pod vodstvom prof. Valerije Fischbach, odsvirao i otpjevao u skraćenoj verziji “Help”, skladbu megapopularnih Beatlesa. Uz stihove refrena “Pomozi mi ako možeš, osjećam se loše i jako cijenim što si tu za mene” pozivaju sve da se uključe u ovu hvalevrijednu akciju.  

“Neka uplati koliko tko može i želi, s obaveznim opisom plaćanja – donacija”, poručuju pokretači akcije koja traje do 1. svibnja. Uplata od pedeset kuna na žiroračun mladića Luke Mustapića sve sudionike humanitarne akcije stavlja u bubanj iz kojeg će računalna aplikacija odabrati dobitnika Vigorove gitare.

Sve informacije o akciji mogu se pratiti na stranicama Vigora na društvenim mrežama, a u nastavku su podaci za uplatu donacija:

Luka Mustapić
OIB: 93474074284
Matije Gupca 5, 31554 Tiborjanci
Žiroračun: HR8223900013102460945
SWIFT: HPBZHR2X
Opis plaćanja: Donacija