/‘VIDEO ZA PODIZANJE DUHA’ Poslušajte liječnike glazbenike koji se protiv pandemije bore i glazbom!

‘VIDEO ZA PODIZANJE DUHA’ Poslušajte liječnike glazbenike koji se protiv pandemije bore i glazbom!

Osim što se svakodnevno u bolnicama bore protiv epidemije korona virusa, liječnici glazbenici uz Big band Hrvatske liječničke komore protiv virusa se bore i na društvenim mrežama. Budući da zbog epidemije nisu mogli održavati zajedničke probe u dvorani, članovi benda okupili su se u virtualnom prostoru.

“Nakon što smo proteklih mjesec i pol dana isticali krilaticu #ostanidoma”, a dobar dio naših članova je svoj “dom” imao na prvoj liniji borbe s korona virusom, nastavljamo s novom, vedrijom – #ostanimoodgovorni#. Osim što članovi Big banda Hrvatske liječničke komore pri liječenju ljudi koriste znanje o medicini i znanosti, svjesni su koliko je važno stanje duha pacijenta. Za podizanje duha i morala svojih pacijenata služe se najveličanstvenijim alatom, glazbom. Glazba liječi, a uvaženi članovi Big banda Hrvatske liječničke komore to dobro znaju! Uživajte u našoj interpretaciji bezvremenskog i, za ovo vrijeme znakovitog, jazz klasika How High The Moon!”, poručili su za HRT.

Zajedničkom inicijativom Hrvatske liječničke komore i dr. Damira Homolaka i nekolicine njegovih kolega liječnika glazbenika, u ljeto 2018. je osnovan Big band Hrvatske liječničke komore.

mšm/hrt

Foto: HRT