/ZA SVAKU POHVALU Ženski Lions klub Zrinjevac pokrenuo novu humanitarnu akciju

ZA SVAKU POHVALU Ženski Lions klub Zrinjevac pokrenuo novu humanitarnu akciju

Ženski Lions klub Zrinjevac pokrenuo je nedavno humanitarnu akciju  “Lions kišobrani zajedništva, kišobrani dobrote”, koja je nastavak dobrotvornog djelovanja dugog 22 godine tijekom kojih su Zrinjevke organizirale brojne aktivnosti i donirale oko četiri milijuna kuna, piše direktno.hr.

Ovu neobičnu godinu završavaju akcijom kojoj je cilj  prikupljanje sredstava za Zavod za dječju onkologiju i hematologiju “Dr. Mladen Ćepulić” Klinike za dječje bolesti Zagreb, te za Centar za odgoj i obrazovanje “Vinko Bek” u Zagrebu, u kojemu se obrazuju slijepe i slabovidne osobe. Okupile su pri tom više od 100 profesionalnih umjetnika i umjetnika amatera, koji su se bez oklijevanja, s radošću i velikim kreativnim žarom pridružili akciji i oslikali 350 kišobrana, a svaki od kišobrana je dar za donaciju u iznosu od 250 kuna uplaćenu na poseban račun humanitarne akcije HR8723600001502817282, otvoren u Zagrebačkoj banci. Humanitarna akcija traje do 25. siječnja 2021. godine.  

“Galerija kišobrana koja se nalazi na web stranici pršti dobrom energijom ljudi koji su je napunili svojom kreativnošću i voljom da pomognu. Pozivamo sve ljude dobre volje da se uključe, daju svoj doprinos kroz donaciju i u našoj galeriji izaberu kišobran za sebe”, kaže Sanja Matovina Lulić, predsjednica LC Zrinjevac.    

Dječjoj bolnici u Klaićevoj LC Zrinjevac planira donirati dvije enteralne prijenosne pumpe za hranjenje koje će malim pacijentima, koji imaju problem s hranjenjem, omogućiti da vrijeme između dviju kemoterapija provedu u svojem domu, sa svojom obitelji. Za potrebe COO “Vinko Bek”, u kojem se školuju slijepa i slabovidna djeca i odrasli, planirana je kupnja prijenosnog elektronskog povećala ZOOMAX Snow 12, pomoću kojeg slabovidna osoba može lakše čitati, pisati, gledati predmete, pa čak i skenirati i pretvarati govor u pismo. Uz to, riječ je o uređaju koji omogućava kvalitetniju procjenu osoba s oštećenjem vida, a vrlo je važan u radu rehabilitatora koji uz pomoć takvog uređaja lakše ohrabruju korisnike da samostalno funkcioniraju u svakodnevnom životu. 

Inače, pomaganje slijepim i slabovidnim osobama još je od 1925. godine, na inicijativu Helen Keller, jedan od ciljeva djelovanja svjetske Lions organizacije, pa tako i LC Zrinjevac svake godine provede barem jednu akciju kojom pomaže upravo toj kategoriji djece i odraslih. Ukoliko rezultati humanitarne akcije budu prema željama članica LC Zrinjevac, u planu je Zavodu za dječju onkologiju i hematologiju “Dr. Mladen Ćepulić” Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj donirati i posebnu sjedalicu za primanje terapije kojom bi se omogućilo da djeca primaju kemoterapiju i u dnevnoj bolnici, a ne samo na odjelu. 

Kako se uključiti, kako donirati

Budući da operativni dio Humanitarne akcije “Lions kišobrani zajedništva, kišobrani dobrote” uvelike određuju epidemiološke mjere, njezina je provedba organizirana uz pomoć tehnologije. Donatorice i donatori trebaju izabrati svoj oslikani kišobran u galeriji na web stranici, kreiranoj za ovu akciju, te do kraja proći proceduru rezervacije kišobrana koja završava klikom na ZAVRŠI I DONIRAJ. Galerija će, inače, biti popunjavana fotografijama kišobrana postupno.

Nakon toga na e-mail adresu donatora/donatorice dolazi potvrda o rezervaciji kišobrana, s podacima za valjanu uplatu donacije. Prilikom uplate donacije donator/donatorica mora u opis plaćanja upisati broj pod kojim je kišobran evidentiran u galeriji.

Nakon što donator/donatorica uplati donaciju u iznosu od 250 kuna na račun akcije HR8723600001502817282 svoj oslikani kišobran može preuzeti osobno na adresi Vinogradska 12, Zagreb, uz prethodni dogovor ili se odlučiti da mu bude dostavljen na adresu o vlastitom trošku. 

Dokaz o uplaćenoj donaciji s informacijom o načinu preuzimanja kišobrana (osobno ili dostavom) potrebno je proslijediti na e-mail adresu lions.club.zrinjevac@gmail.com , koji je za tu svrhu otvoren. 

Tko se sve priključio akciji

Na poziv da se pridruže akciji oslikavanja kišobrana odazvalo se više od 100 umjetnika među kojima su: izv. prof. art. Gordana Bakić, izv. prof. art. Tomislav Buntak (dekan ALU), izv. prof. art. Danko Friščić, izv. prof .art. Alen Novoselec, Marko Abatinović, Rene Bachrach Krištofić, Nikolina Barberić, Mirta Boban, Ankica Bubić, Jelena Bubrig, Sergej Bulić, Ana Cerovski, Marta Crnobrnja, Miljenka Čolović, Iva Ćosić, Ivana Delišimunović, Nevenka Dragičević, Silvijana Dražović, Snježana Filipčić, Jasminka Fuchs, Stella Fuchs, Luna Fuchs, Anica Gabrovec, Suzana Gajdek, Margareta Geci, Edit Glavurtić, Suzana Happ, Višnja Havelka, Andrea Hojnik Fišić, Branka Hollingsworth Đurđica Horvat, Đurđa Hotko, Lorena Hus, Ines Ignjačić, Jadranka Yaya Ivaniš, Rea Jelaska, Dragan Jelavić Profa, Valerija Jelčić, Domininique Jurić, Zoran Kakša, Valentina Kasapović, Iva Kasumović, Tisja Kljaković, Ana Kolega, Dubravka Kolanović, Verica Kovač, Iva Kuhar, Vatroslav Kuliš, Ljubica Lovrenčić, Valentina Tika Marek, Andrea Marhofer, Vid Marić, Ana Marušić Lisac. Željka Mezić, Bane Milenković, Katarina Mijić, Dragica Dada Modrić, Nedelina Munivrana, Dubravka Pegan, Višnja Peter, Gordana Pikutić, Sanja Pribić, Nikola Rajić, Branka Ridički, Mateja Rusak, Eva Sandalich, Mirna Sišul, Gordana Šiško, Božena Tomašković, Maja Tomljanović, Tihomir Tikulin, Hana Tintor, Nik Titanik, Vesna Trubić Čeliković, Manuela Vladić Maštruko, Gordana Šprajc, Božica Vovk, Ana Žigman, Nada Žiljak, Inja Žuk te studenti ALU Helena Bosnić, Nataša Devčić, Dalija Stanić, Petra Šabić, Tea Švarić, Nikolina Žapčić, učenici Odjela tekstila razred 3D pod mentorstvom prof. Anite Parlov i prof. Anđele Zanki i učenici Aranžersko-scenografskog odjela razredi 3B i 4 B razreda pod mentorstvom prof. Valentine Crnković, prof. Jelene Lovrec, prof. Sabine Ljubić i prof. Janka Petrovića, učenici COO “Vinko Bek” pod mentorstvom prof. Tanje Parlov te Anđela Hrstić (15 godina), polaznica Centra za autizam, čiji se rad “Zdenac života” nalazi u arhivi vrijednih radova u Hrvatskom školskom muzeju.   

Akciji se kao partner pridružio i Muzej za umjetnost i obrt, koji će svakom donatoru iznosa od 250 kuna za Humanitarnu akciju “Lions kišobrani zajedništva, kišobrani dobrote” darovati jednokratno  razgledavanje izložbe PROTRESENI MUO, koja se održava u Muzeju za umjetnost i obrt, Trg Republike Hrvatske 10, Zagreb, do 24. siječnja 2021. godine.

bkk

Foto: Ženski Lions klub Zrinjevac