/‘ZAGRLI SRCEM’ Dječjem domu Maestral donacija od 5000 kuna!

‘ZAGRLI SRCEM’ Dječjem domu Maestral donacija od 5000 kuna!

“Ovogodišnji Advent u Splitu provodi se pod sloganom ‘Ljubav nas spaja’, a donacijom od 5000 kuna u sklopu online dobrotvornog natječaja ‘Zagrli srcem’ i naši će najmlađi u Dječjem domu Maestral osjetiti barem dio duha božićnog darivanja. Zbog specifičnih uvjeta kojima smo okruženi većina je sadržaja za naše sugrađane prebačena u online varijantu. Upravo zato, natječaj koji se provodio na našim društvenim mrežama omogućio je građanima da, iz topline svoga doma, pomognu najosjetljivijoj skupini našega grada”, izjavila je Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice grada Splita tijekom današnje predaje doniranih sredstava.

Građani su u ovoj akciji sudjelovali dijeljenjem fotografija najdražih adventskih uspomena, a pobjednica Nela Sinjkević, simbolično je, iznos koji je osigurala Turistička zajednica grada Splita, proslijedila ravnateljici Dječjeg doma “Maestral”, Jeleni Burazin.

“Hvala Turističkoj zajednici grada Splita koja je prepoznala vrijednost rada našeg doma i dala mu dodatna krila u ovom predivnom periodu godine. Ovim putem zahvaljujem i Neli koja je pokazala što je božićni duh i podijelila svoju uspomenu sa svima nama. Naš je grad još jednom, ovaj put na čelu s Turističkom zajednicom, dokazao da smo u svakome trenutku ovdje jedni za druge, bez obzira na to u kakvim se okolnostima nalazimo. Ovaj je humanitarni natječaj najbolji dokaz kako, ne da nismo izgubili smisao Božića, već je on trenutno jači no ikada prije. Kao zahvalu na ovoj predivnoj akciji, pobjednici natječaja, odnosno našoj donatorici Neli i Turističkoj zajednici grada Splita, izradili smo i prigodne zahvalnice, kako bi ih uvijek podsjećale na ovaj poseban dan”, objasnila je ravnateljica Dječjeg doma Maestral, Jelena Burazin.

Podsjetimo, građani su u humanitarnom natječaju “Zagrli srcem” mogli sudjelovati od 2. do 23. prosinca i to dijeljenjem fotografija najdražih adventskih uspomena na profilima na svojim društvenim mrežama kao i na profilima Turističke zajednice grada Splita. Pobjednička fotografija odabrana je upravo zbog obiteljskih vrijednosti koje su na njoj iskazane, a koje su ovog Adventa u srcima svih nas.

“Žao mi je što nisam mogla biti fizički prisutna na dodjeli ove donacije, no ovakvi natječaji uvijek su hvalevrijedni. Ovaj je poseban jer je na nama sudionicima bilo samo da priložimo fotografiju i tako budemo dio stvaranja božićne čarolije za naše male sugrađane. Turistička zajednica iskoristila je društvene mreže na jako pozitivan način i sloganu splitskog Adventa „Ljubav nas spaja“, dala jednu posebnu dimenziju. Drago mi je što je upravo moja fotografija prepoznata kao pobjednička, a djeci iz doma želim lijepe i vesele blagdane, kao što ih sva djeca moraju i imati”, dodala je Nela Sinjkević.

Koncept Adventa u Splitu baziran je na četiri adventske svijeće, simbolima predbožićnog vremena koje ujedno u sebi nose temeljne vrijednosti – nadu, mir, radost i ljubav. Zahvaljujući njima, Advent u Splitu postao je mjesto nade i vraćanja iskonskom duhu Božića. Veliko srce dokazali su brojni građani koji su u sklopu njega sudjelovali u humanitarnom natječaju “Zagrli srcem”, a čije objave možete pogledati na priloženoj poveznici te ovdje.  

Ovogodišnji splitski Advent na svojim je društvenim mrežama provodio brojne nagradne natječaje pa je tako najmlađe kreativce s Facebooka dostavom slatkih poklon paketa razveselio sv. Nikola. Tematskim kreativnim natječajem “Fotografiju odvoji i ručak osvoji” građani mogu osvojiti kupon za dostavu adventskog ručka ili večere u vrijednosti od 250 kuna koje je osigurala Pauza, a sve preostale natječaje u kojima se mogu osvojiti vrijedne nagrade građani mogu pronaći na Facebook, Instagram i Twitter kanalima kao i na web stranici Turističke zajednice grada Splita.

bkk

Foto: TZ Grada Splita