/Zajednica Arka nastavlja s radionicama u školama

Zajednica Arka nastavlja s radionicama u školama

Malo tko nije čuo za udrugu Arka-Korablja iz Zagreba koja je osnovana kako bi omogućila osobama s intelektualnim poteškoćama da daju svoj doprinos u izgradnji čovječnijeg društva. Već dvije godine za redom Arka provodi radionice u osnovnim školama kako bi mladima omogućili susret s osobama s poteškoćama u razvoju. Na jesen kreću nove suradnje sa školama, a iz udruge poručuju kako su se radionice pokazale vrlo korisnima za djecu.

„Želja nam je da u školama omogućimo djeci susret s odraslim osobama s intelektualnim teškoćama – s ‘Vedranom’ i njegovim prijateljima . Veselimo se susretu s djecom“, kažu iz udruge Arka-Korablja iz Zagreba.

Podsjećamo, u ljeto 2016. je iz tiska izašla slikovnica zajednice Arka – Priča o Vedranu. Zajedno sa stručnjacima – pedagozima, edukacijskim rehabilitatorima, učiteljima i odgojiteljima s bogatim iskustvom rada s djecom osmislili su edukativnu radionicu za učenike osnovnih škola koja polazi od priče iz ove slikovnice.

“Mi smo osobe sa i bez intelektualnih teškoća. Okuplja nas čežnja da zajedno dijelimo život i doprinosimo izgradnji povjerenja u našem društvu. Zajednica je za nas mjesto pripadanja, praštanja i slavlja. To je „kad smo svi zajedno“, kako kaže naš Nenad – pjesnici, nogometaši, stručnjaci, studenti, ekonomisti, umjetnici… Vjerujemo u našu potrebu jednih za drugima i jedinstvenu ljepotu svake osobe”, stoji na stranicama zajednice.

Korablja je udruga putem koje djeluje zajednica Arka u Zagrebu. Dio su međunarodne obitelji – mreže zajednica Arka koje postoje u više od 40 zemalja u svijetu a koje su okupljene unutar krovne organizacije L’Arche International (www.larche.org). Jean Vanier, utemeljitelj Arke, htio je da ona bude mjesto gdje će svaka osoba, bez obzira na njezine sposobnosti, imati svoje mjesto i moći dati svoj doprinos u izgradnji čovječnijeg društva.

mšm