/Humanitarnom izložbom do kupnje polovnog vozila

Humanitarnom izložbom do kupnje polovnog vozila

Humanitarna organizacija Zajednica Susret organizirala je humanitarnu izložbu i prodaju slika u utorak, 23. listopada u prostoru Matice iseljenika Hrvatske. Izložbu je otvorio likovni kritičar prof. Stanko Špoljarić, uz sudjelovanje učenika Glazbenog učilišta Elly Bašić iz Zagreba. Prikupljena sredstva namijenjena su kupnji polovnog kombija za potrebe Terapijskog centra u Ivanovcu. Izložbu možete razgledati idući tjedan.

Ovoga proljeća, u okruženju terapijskog centra Ivanovac, održana je likovna kolonija na kojoj je 20-ak slikara stvaralo slike, družeći se s ovisnicima. Nastala djela donirana su Zajednici Susret. Otkupom nekog od ponuđenih djela, svi zaintersirani mogli su se uključiti ovaj humanitarni projekt i pomoći korisnicima Zajednice Susret u borbi protiv ovisnosti.

“Hvala umjetnicima koji su nam darovali slike, glazbenoj školi Elly Bašić i njihovom profesoru Stjepanu Vugeru koji su sudjelovali u programu, moderatorici Silvani Oruč Ivoš, prijateljima i zaposlenicima udruge koji su nam pomagali u organizaciji. Veliko hvala Hrvatskoj matici iseljenika koja nam je ustupila prostor za izložbu”, poručili su iz Zajednice Susret.

Podsjetimo, Zajednica Susret prva je u Hrvatskoj i regiji prije 26 godina prepoznala problem ovisnosti i pokušala ga riješiti zbrinjavanjem ovisnika u svojim terapijskim centrima te kroz rad s obiteljima u savjetovalištima u Zagrebu i Splitu.

U današnje vrijeme kad ovisnika i različitih oblika ovisnosti (alkohol, opijati, duhan, ovisnosti o kocki, elektronskim igrama i sl.) ima sve više, a namjenskih sredstava sve manje – Zajednica Susret u situaciji je da se mora baviti različitim aktivnostima u svrhu prikupljanja sredstava za održavanje svoja dva terapijska centra – u Ivanovcu kraj Okučana i Cisti Velikoj kraj Splita.

mšm