/‘ZAJEDNO DO USPJEHA’ Udruga slijepih zapošljava pomoćnika u nastavi

‘ZAJEDNO DO USPJEHA’ Udruga slijepih zapošljava pomoćnika u nastavi

Udruga slijepih Međimurske županije od 1. rujna 2021. do 1. srpnja 2022. godine provodi projekt „Zajedno do uspjeha“ koji financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Kroz projekt se pomaže učenicima s teškoćama u razvoju u inkluziji i integraciji u odgojno-obrazovne ustanove te im se olakšava usvajanje nastavnog programa uz pomoć pomoćnika u nastavi.

Partneri na projektu su: osnovne škole Jože Horvata Kotoriba, Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu, Tomaša Goričanca Mala Subotica, III. osnovna škola Čakovec te Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec, Grad Čakovec i Međimurska županija. Pomoćnik u nastavi je ključni element uspješnosti i efikasnosti inkluzivne edukacije učenika s teškoćama u razvoju. Uloge pomoćnika preciznije možemo odrediti kao: podrška učeniku s posebnim obrazovnim potrebama, podrška učitelju, podrška u nastavnom planu i programu i podrška školi.

Osnovna zadaća pomoćnika u nastavi je svakodnevna podrška učeniku u razredu direktnim radom kojim pomaže učeniku s teškoćama u razvoju u uključivanju u razredni kolektiv, savladavanju socijalno-psiholoških prepreka i nastavnih sadržaja.

Učitelju pomaže u kreiranju nastavnih ciljeva, zajednički razrađuju individualne i prilagođene nastavne programe te surađuju u realizaciji planiranog.

Udruga ovim putem poziva zainteresirane osobe da se prijave na natječaj za zapošljavanje pomoćnika u nastavi, koji je objavljen na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Prijave sa životopisom dostavljaju se na: info@usm.hr. Uvjet koji mora zadovoljiti pomoćnik je najmanje završena srednja stručna sprema u trajanju od 4 godine, priopćili su iz Udruge slijepih Međimurske županije.

mšm

Foto: Pixabay, ilustracija