/Zaklada Ana Rukavina: Nova transplantacija i još 55 darivatelja!

Zaklada Ana Rukavina: Nova transplantacija i još 55 darivatelja!

Zaklada Ana Rukavina iz mjeseca u mjesec pokazuje plodove svog rada, a rezultatima može biti i više nego zadovoljna. Na akciji održanoj u četvrtak, 4. listopada u Karlovcu u prostoru Udruge Leptirići Hrvatskom registru dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica pridružilo se 55 novih potencijalnih darivatelja. Uz to, u rujnu je provedena još jedna transplantacija matičnih stanica. Za sve su to zaslužni divni ljudi, poručili su iz Zaklade koja se na društvenim mrežama pohvalila ovim lijepim vijestima.

Akcija upisa u Hrvatski registar u Karlovcu pokazala se vrlo uspješnom, a održana je kako bi se podigla svijest građana Karlovca o važnosti pomaganja oboljelim osobama u potrazi za podudarnim darivateljima.

“Zahvaljujemo od srca Udruzi Leptirići i Inner wheel klubu Karlovac na pozivu i velikoj pomoći u organizaciji šeste po redu akcije upisa u Hrvatski registar u Karlovcu. Velika hvala svim građanima koji su se pridružili akciji s nadom da će jednog dana imati priliku nekome spasiti život”, stoji na Facebook stranici Zaklade Ana Rukavina.

Zaklada je na istoj stranici objavila i to kako su iz Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica primili vijest da je u rujnu provedena transplantacija krvotvornih matičnih stanica za pacijenta u Hrvatskoj.

“Od 2009. godine, kada je provedena prva transplantacija krvotvornih matičnih stanica od darivatelja iz Hrvatskog registra, 96 oboljelih osoba dobilo je priliku za život zahvaljujući plemenitim ljudima koji su se odazvali pozivu Hrvatskog registra. Riječi nisu dovoljne kako bismo opisali sreću i zahvalnost što je 96 oboljelih osoba iz Hrvatske i svijeta dobilo priliku za ozdravljenje zahvaljujući dobrim i plemenitim ljudima koji su se odlučili dati dio sebe potpunim neznancima”, piše u objavi Zaklade na Facebooku.

Objavu su zaključili riječima kako njihova svrha i postojanje imaju smisla zbog divnih ljudi koji su pomogli ne samo oboljelima nego i njihovim obiteljima, stoga im se zahvaljuju.

mšm/FB